Rengöring av cistern i Ropsten

Vi rengör vår cistern närmast knutpunkt Ropsten. Den kan tillfälligt lukta starkt eftersom vi behöver värma biooljan för att få den flytande men lukten är ofarlig. Vi har satt in åtgärder för att dämpa lukten. Arbetet pågår till slutet av februari och utförs även under helgerna. Välkommen att kontakta vår kundservice om du har några frågor, telefon 020-31 31 51 eller  kundservice@stockholmexergi.se

 

Hela idén med fjärrvärme är att vi tillsammans kan skapa en hållbar stad, genom att binda samman hela Storstockholm i ett 2 900 kilometer långt blodomlopp där vi delar värme. Vi på Stockholm Exergi fungerar lite som hjärta, hjärna och njurar – som pumpar, styr och renar kretsloppet. Men även du och alla andra stockholmare är med och bidrar.

Det mesta av värmen som inte kommer från förnybart biobränsle kommer nämligen från din vardag. Vi återanvänder spillvärmen från ditt avloppsvatten, vi bränner det avfall som inte kan återvinnas och vi tar vara på överskottsvärme från datahallar och butiker med kyldiskar. I processen tar vi dessutom hand om miljögifter, som vi tar bort ut kretsloppet.

Det är också vi som ser till att det blir svalt och skönt på sjukhus, i butiker och i stora datahallar, utan att varje hus ska behöva sina egna, energislukande kylmaskiner.

Vi vet att det vi gör är avgörande både för Stockholms klimatomställning och för att stockholmarna ska ha det varmt och skönt hela vintern. Tillsammans skapar vi en hållbar stad. Och ett hållbart Stockholm är ett viktigt steg på vägen mot en hållbar värld. Tillsammans skriver vi historia – en instruktionsbok för städer och jordklot.

Vi har nyss bytt namn från Fortum Värme till Stockholm Exergi. Läs gärna mer om det här.

 

 

Senaste nytt

Visa alla nyheter Fortsätt läsa