Fjärrvärmen består av 98% förnybar och återvunnen energi

Att ha fjärrvärme är tryggt och bekvämt

Det är för de allra flesta stockholmare fjärrvärmen som gör det varmt och skönt inomhus. Det är även fjärrvärmen som ger varmt vatten i duschen och i kranen. Med fjärrvärme blir uppvärmningen bekväm och trygg och passar för såväl företag och bostadsrättsföreningar som för villor.

Här i Stockholm föredrar vi förnybar och återvunnen energi när vi värmer stockholmarna – 98 procent av energin som vi använder är förnybar och återvunnen.

Läs mer om hur fjärrvärme fungerar

Som våra kunders energipartner erbjuder vi olika energitjänster som hjälper våra kunder att optimera värmesystemet för att göra vardagen med fjärrvärme enklare och tryggare.

 

Fjärrkyla är en av Stockholms okända miljöhjältar

Fjärrkyla är perfekt för att göra det svalt och skönt i butiker och på kontor. Men även serverhallar, sjukhus, industrier och andra platser har nytta av fjärrkyla. Stockholm har världens största fjärrkylasystem och du kan få fjärrkyla i princip var som helst i centrala Stockholm och i Nacka, Skärholmen, Tensta, Vilunda, Älvsjö och Kista/Akalla.

Fjärrkyla är en av Stockholms okända miljöhjältar, och flera hundra företag använder det redan. Tack till dig som redan bidrar – och välkommen du som vill fasa ut dina gamla, lokala kylmaskiner. Utöver klimatnyttan får du en enkel och driftsäker lösning, får plats över och blir mer flexibel.

Läs mer om hur fjärrkyla fungerar

All information på Mina sidor

Mina sidor gör det enklare att vara kund hos Stockholm Exergi. Här hittar du all information om din fastighets värme- eller kylaförsörjning.

Tjänsten är kostnadsfri och finns tillgänglig för dig dygnet runt via webben, surfplattan eller mobilen.

Läs mer om hur Mina sidor fungerar

Hållbar utveckling en hjärtefråga

Stockholm Exergi har en samhällsviktig verksamhet och vi har ett ansvar att bidra till en hållbar utveckling. Vi värmer när det är kallt och kyler när det är varmt och vårt mål är att nå netto noll klimatpåverkan 2032 och det ska vi göra genom att minska utsläpp av växthusgaser så långt som möjligt och neutralisera de utsläpp som inte kan minskas – de så kallade residualutsläppen – med så kallade permanenta kolsänkor. Vi tar hand om stockholmarnas avfall och återvinner resurser samtidigt som vi stöttar och skapar arbete för personer utanför arbetsmarknaden. En viktig del av vårt hållbarhetsarbete ligger i att säkra att våra leverantörer har bra arbetsförhållanden.

Läs mer om vårt arbete med miljö och hållbarhet

Stockholm blir en av de första städerna i världen att fånga in koldioxid i stor skala

På Stockholm Exergi jobbar vi för en hållbar utveckling och för att bidra till att motverka klimatförändringarna. En av våra satsningar är att genom koldioxidinfångning med lagringskapa permanenta minusutsläpp . Under våren 2024 tecknade vi avtal med Microsoft om 3,33 miljoner ton permanenta minusutsläpp vilket är det hittills största avtalet i världen.

En milstolpe är nådd: Läs om vårt avtal om minusutsläpp med Microsoft 

Kontakta oss

Kontakta oss för mer information om fjärrvärme och fjärrkyla, eller om du har andra frågor som rör vår verksamhet.

Nyheter om fjärrvärme

Visa alla nyheter Fortsätt läsa