Bekväm, hållbar och prisvärd värme i din villa

Med fjärrvärme håller sig dina element varma utan krångel och du slipper oroa dig för att varmvattnet ska ta slut i duschen – oavsett vilken vinter vi får. Förutom fjärrvärme har vi fler energitjänster för dig i villa och mindre fastighet som gör din värmeanvändning mer bekväm, hållbar och prisvärd.

Så fungerar fjärrvärme

När du blir kund hos oss ansluter du dig till vårt fjärrvärmenät där du tillsammans med ungefär tre tusen andra villor och mindre fastigheter i Stockholmsregionen får en stabil och trygg värme. Istället för att krångla med en värmepanna har du en liten låda i källaren som i princip sköter sig själv. Med fjärrvärme slipper du lukt, oväsen och sotning.

Som kund hos oss är du lite av en klimathjälte. Du är nämligen med och bidrar till en mer hållbar stad – fjärrvärme baseras nästan enbart på förnybar och återvunnen energi. För oss på Stockholm Exergi är klimatförändringarna en kärnfråga. Så pass att vi sett till att Stockholm blir en av de första städerna i världen att fånga in koldioxid i stor skala med hjälp av vår planerade anläggning för koldioxidinfångning.

Läs mer om vår makalösa manick

Fjärrvärmen kan värma din pool

Till dig i villa eller mindre fastighet som är ansluten till fjärrvärme som redan har, eller funderar på att installera en pool. Nu finns möjligheten att få poolen  uppvärmd med hjälp av fjärrvärme.

Så funkar fjärrvärmecentralen 

En trygg och driftssäker uppvärmning förutsätter en väl fungerande fjärrvärmecentral. Nya moderna fjärrvärmecentraler är inte bara effektiva och kompakta, de möjliggör sänkta energikostnader och har ett minskat underhållsbehov.

Se vår film om hur fjärrvärmecentralen i din villa fungerar:

Läs mer om fjärrvärmecentralen

Fjärrvärmehandboken

I Stockholm Exergis fjärrvärmehandbok får ni en grundläggande förståelse för hur fjärrvärme fungerar. Här finns också information om hur man kan upptäcka och åtgärda eventuella problem som kan uppstå i husets värmesystem.

I slutet av fjärrvärmehandboken finns tips på hur fjärrvärmecentralen bör skötas. Där finns också en felsökningsguide i det fall det skulle uppstå problem med värmen eller varmvattnet i ert hus.

Till fjärrvärmehandboken

Checklista inför vintern

När det börjar bli kallt ute kan det vara värt att stämma av så att fjärrvärmen fungerar som den ska i huset. Se till att göra vad du kan för att få varmt och skönt i din fastighet och samtidigt använda energin så effektivt som möjligt.

I vår checklista har vi tips på vad du kan tänka på för att spara energi.

Till checklistan

Leveransgräns

Leveransgränsen mellan kunden och leverantörens anläggning går direkt efter servisventilerna (se placering alt 1 resp alt 2).

 

Oberoende rådgivning

Information om oberoende energirådgivning hittar du här

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig gärna med frågor kring din fjärrvärme eller fjärrkyla, eller om något inte fungerar som det ska. Du vet väl också att du enkelt kan få hjälp via Mina sidor om du tex söker efter en faktura?