Fjärrvärmecentralen – värmesystemets hjärta

I varje fjärrvärmeansluten byggnad finns en fjärrvärmecentral, även kallad undercentral, som styr och reglerar värmen i byggnaden. Fjärrvärmecentralen är kundens del i ett större tryckkärlssystem i Stockholm Exergis fjärrvärmesystem.

Syftet med regelbundna funktionskontroller är att i tid upptäcka brister och identifiera underhållsbehov för att undvika onödiga underhållskostnader.

Hur går en funktionskontroll av fjärrvärmecentralen till?

Våra servicetekniker besiktigar er fjärrvärmecentrals tekniska tillstånd som systemtryck, expansionskärl, temperaturer på varmvatten- och radiatorkrets, motorventiler och pumpar med mera, så att allt fungerar som det ska.

Besöket tar 60 minuter och ni får återkoppling genom ett protokoll med slutsatser och förslag på eventuella åtgärder. Vi utför funktionskontrollen under perioden oktober-april då det finns ett värmebehov och fjärrvärmecentralen är igång.

I tjänsten Funktionskontroll av fjärrvärmecentral ingår, vid ett tillfälle per år, en kontroll av fjärrvärmecentralens tekniska status. Den utförs av Stockholm Exergis servicetekniker. Funktionskontroll går också att beställa som enstaka besök om du hellre önskar det.

Produktblad för Funktionskontroll av fjärrvärmecentral

Vad kostar Funktionskontroll av fjärrvärmecentral?
Energitjänsten Funktionskontroll med ett besök per år, kostar 3 400 kr exklusive moms.
Ett enstaka besök kostar 4 200 kr exklusive moms.

Funktionskontroll utförs under värmesäsongen (oktober-december). Fakturering görs efter utförd Funktionskontroll.

Beställ Funktionskontroll av fjärrvärmecentral

För att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa dig med mer information om tjänsten behöver vi få mer information om din fastighet. Använd knappen nedan för att komma till tjänsten via Mina sidor (inlogg via BankID).

Beställ tjänsten Funktionskontroll av fjärrvärmecentral

Saknar du BankID? Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.