Vi tror att vi alla blir mer hållbara och effektiva om vi löser vår värmeförsörjning tillsammans. För vi stockholmare ingår ju allihop i ett kretslopp, där bland annat våra hushållssopor värmer vårt varmvatten under blåsiga höstdagar och spillvattnet som blir över värmer i sin tur dina grannar, medan du duschar.  Det är många faktorer, fler än man tror, som påverkar om det är lönsamt att byta till bergvärme.

Det är viktigt att jämföra de olika alternativen i en kalkyl. För att få en rättvis jämförelsekalkyl är det viktigt att alla faktorer finns med i beräkningarna.

Nedan finner ni faktorer och frågeställningar ni bör ställa er i diskussionen om fjärrvärme och i konkurrens mot bergvärme.

Ytterligare faktorer att fundera över:

Fortfarande svårt? Önskar du hjälp med en jämförelsekalkyl eller en driftstrategi?

Oavsett val av värmekälla så erbjuder vi er att boka in en kostnadsfri värmerådgivning med oss på Stockholm Exergi så att ni får med er rätt information och driftstrategi för just er fastighet.

Boka här

 

Förenkla och effektivisera energianvändningen i er fastighet med Intelligy

 

Vår produkt Intelligy hjälper er till en effektiv energianvändning genom värmestyrning efter vald inomhustemperatur, översikt över lägenheternas temperaturer och digital driftkoll, dygnet runt i mobil eller dator. Du kan läsa mer på vår produktsida, Intelligy.

Kontakta mig gärna för mer information

 

Varför fjärrvärme?

Varför fjärrvärme?

  • Därför att delad värme är bättre än ensam värme, vi blir mer hållbara och miljövänliga tillsammans
  • Därför att det är en väldigt enkel och problemfri lösning
  • Därför att ditt hushållsavfall och värme från duschvattnet blir fjärrvärme
  • Därför vi producerar värme och el samtidigt för att ta vara på all energi, till skillnad från uppvärmningsalternativ som slösar el
  • Därför att fjärrvärmen alltid räcker för att värma er, du behöver inga andra kompletterande värmekällor