Uppvärmningsjobb öppnar dörrar på arbetsmarknaden

Stockholm är vår hemmaplan och för oss är det viktigt att hjälpa till att skapa en mer hållbar stad på flera sätt. Vi har valt att hjälpa ungdomar att komma in på arbetsmarknaden och öppnar därför våra dörrar för er ungdomar som idag står utanför arbetsmarknaden.

Ett sätt att minska ungdomsarbetslösheten är att ge unga möjlighet att arbeta hos oss – vi kallar det för Uppvärmningsjobb. Ungdomarna får en rad i sitt cv och inspireras av oss och vårt företag. Det är någonting vi började med 2017. Inom ramen för denna satsning har vi tecknat ett långsiktigt partnerskap med Stockholms stad för att kunna göra än större skillnad och utveckla arbetet på lång sikt. Men vi nöjer oss inte där, vi vill att fler ska göra samma sak. Vi delar gärna med oss av det vi lärt oss och vill samverka med andra aktörer i vår stad.

Tillsammans kan vi göra stor skillnad, här berättar vi mer:

 

Allt ifrån praktiskt arbete till sysslor av mer teoretisk karaktär

Uppvärmningsjobb är ett samarbete med Stockholms stads enhet Ungdomsanställningar som hjälper oss att hitta kandidater till de tjänster vi utlyser.

På ditt Uppvärmningsjobb får du sex månaders visstidsanställning där du arbetar hos oss fyra dagar i veckan. På din femte arbetsdag, som vi håller i tillsammans med Ungdomsanställningar, får du möjlighet till studier och annan personlig utveckling.

Du får en handledare från oss och får även stöd av en samordnare från Ungdomsanställningar. Alla Uppvärmningsjobbare har dessutom en gemensam chef på Stockholm Exergi.

Arbetsuppgifterna för ett Uppvärmningsjobb varierar. Det kan vara allt ifrån praktiskt arbete till sysslor av mer teoretisk karaktär. När din anställning är slut har du fått en rad i ditt cv och nya kontakter för att gå vidare i arbetslivet. Och vi har fått hjälp med olika saker som vi inte hinner med.

 

Träffa Malte Lundgren, en av våra uppvärmningsjobbare

Uppvärmningsjobben är ett nära samarbete med Stockholms stad och innebär att vi ger ungdomar mellan 18-29 en visstidsanställning och stöttar ungdomarna ut i nästa steg i arbetslivet. Initiativet är också en viktig del i att tillgodose en långsiktig kompetensförsörjning.

Våra uppvärmningsjobbare berättar

Lär känna några av våra uppvärmningsjobbare i deras vardag hos oss. Klicka på Stephanie, Martin, Max, Adel eller Hamza nedan och hör hur det funkar som uppvärmningsjobbare:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glöm inte följa oss i social media.

 

Så söker du ett uppvärmningsjobb

Vi tar in Uppvärmningsjobbare två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. För att få söka måste du vara inskriven på något av Stockholms stads jobbtorg och du måste har rätt till stöd från Arbetsförmedlingen. Du måste också vara mellan 18 och 29 år. Ansökningsperioden är i slutet på året för de som börjar nästkommande vår och innan sommaren för de som börjar på hösten samma år. Du anmäler ditt intresse för Uppvärmningsjobb via din jobbcoach på något av Jobbtorgen för ungdomar i Stockholms stad. Lär mer om Jobbtorg – Stockholm stad

Vill du samarbeta med oss?

Genomgående för allt vi gör är att vi samarbetar med andra. Genom vårt engagemang hoppas vi dessutom kunna inspirera kunder och samarbetspartners att agera. Vi lever ju med en övertygelse om att när vi gör saker tillsammans så kan vi nå mycket större resultat än om vi alla skötte sitt och struntade i helheten. om du vill träffas för att se om vi kan jobba tillsammans, eller om du har idéer på fler samarbeten och initiativ, kontakta oss

Med gemensam kraft kan vi göra stor skillnad!

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig gärna med frågor kring din fjärrvärme eller fjärrkyla, eller om något inte fungerar som det ska. Du vet väl också att du enkelt kan få hjälp via Mina sidor om du tex söker efter en faktura?