Alla steg är viktiga

Alla steg som du som kandidat får genomföra i processen hjälper oss att väga in och bedöma din kunskap, dina färdigheter, personlighet och din motivation så att du ska få en rättvis bedömning.

Så här ser stegen ut på Stockholm Exergi:

1) Ansökan
När du hittar ett ledigt jobb som du är intresserad av kan du söka det genom att trycka på ansökningsknappen i annonsen, här ber vi dig besvara frågor som rör din erfarenhet och kunskap. Här bifogar du även ditt CV. Efter inskickad ansökan får du en bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. Vi har inget krav på personligt brev när du söker jobb hos oss. Vi har som krav på att du måste vara minst 18 år gammal för att få arbeta i våra anläggningar hos oss på Stockholm Exergi.

2) Tester
Beroende på vilket jobb du har sökt kan det bli aktuellt för dig att utföra digitala tester. Det sker oftast direkt efter att du har sökt jobbet men kan även ske längre fram i processen.

3) Telefonintervju
Har du gått vidare i rekryteringen ringer vi upp dig för en kortare telefonintervju och ställer ett par kompletterande frågor samt information som exempelvis uppsägningstid och löneanspråk.

4) Intervju 1
Under första intervjun är vi nyfikna på din kunskap och erfarenhet. Vi berättar gärna mer om oss som företag, hur teamet ser ut och om arbetsuppgifterna. Det är viktigt att du som kandidat får svar på de frågor som du har inför ditt beslut, vi vet att vi är två som väljer. Om du har en fråga som du inte har fått svar så passa på att ställa den.

5) Intervju 2
Vi jobbar med kompetensbaserade intervjuer på Stockholm Exergi. Frågorna på intervjun kommer därför till stor del att utgå ifrån de personliga egenskaper som tagits fram i kravspecifikationen. Som kandidat kommer du att få berätta utifrån situationer du har hamnat i på din arbetsplats och ombes att ge så konkreta svar som möjligt. Det kan kännas svårt att komma på exempel, men ta dig tid att fundera lite innan du svarar. Målet är inte att svara fort utan att ge ett så tydligt svar som möjligt utifrån den situation som frågan rör.

6) Referenstagning och bakgrundskontroll
Vi kontaktar dina referenser efter att du har varit på intervju hos. Innan vi tar kontakt med dem så informerar alltid dig om det innan. I regel kontaktar vi tre referenser. När du har blivit ombedd att lämna referenser är det bra om du har säkerställt att kontaktuppgifterna till referenserna är aktuella och att de är beredda på att vi kommer att höra av oss till dem. Vid det här skedet i processen kan det även bli aktuellt med ytterligare bakgrundskontroll beroende på roll. Om det skulle vara aktuellt kommer du få information om det under processen.

7) Återkoppling
Om du får tjänsten hoppas vi att du får ett erbjudande som du säger ja till. Då är det dags att skriva avtal. Om du inte fick tjänsten denna gång får du en återkoppling om det. Vi arbetar för att kunna ge dig ett besked så fort som möjligt. Återkopplingen sker antingen via e-mail eller telefon, där alla som har varit på intervju hos oss får återkoppling på telefon.

Frågor

Om du har frågor om rekryteringsprocessen för den tjänst du har sökt så är du varmt välkommen att ta kontakt med rekryterande chef. Mejladress/kontaktuppgifter finns i annonsen.

Du kan också mejla din fråga till rekrytering@stockholmexergi.se så hjälper vi dig!