För ett behagligare inomhusklimat

Värmeoptimering innebär att ett antal inomhussensorer placeras ut i utvalda lägenheter i fastigheten och du väljer sen själv önskad inomhustemperatur. Genom sensorerna följs temperaturen i fastigheten kontinuerligt upp och värmetillförseln optimeras utifrån detta. På så sätt uppnår du önskad inomhustemperatur med minimal energitillförsel. Tjänsten synliggör också eventuella obalanser i fastigheten.

Du kan enkelt via mobil, läsplatta eller dator följa inomhustemperaturen i alla lägenheter utrustade med en inomhussensor.

Hur går det till?

Genom Värmeoptimering kan ni påverka er energianvändning och inomhuskomfort genom att välja en önskad inomhustemperatur och därtill mellan tre olika energilägen: ekonomi, balans och komfort. En sänkt inomhustemperatur är en god grund för energibesparingar och vår smarta styrning ser automatiskt till att undvika onödiga värmetoppar. Samtliga tre energilägen kapar således toppar, men det som skiljer dem är om och hur snabbt styrningen reagerar om den faktiska inomhustemperaturen understiger den önskade temperaturen.

Det här ingår i Värmeoptimering:

Vid installation görs en kalibrering av just er fastighets specifika förutsättningar och genom algoritmer ser vi till att inomhustemperaturen håller sig på rätt nivå. Det är enkelt att, via vår digitala plattform Intelligy, ändra önskad genomsnittlig inomhustemperatur eller driftläge.

Produktblad för Värmeoptimering

Vad kostar Värmeoptimering?
Värmeoptimering är en tjänst framtagen för att förenkla och effektivisera energianvändningen i er fastighet och sensorerna optimerar värmetillförseln. På så sätt har ni möjlighet att sänka uppvärmningskostnaden och samtidigt förbättra den upplevda komforten. Stockholm Exergi sänker även er debiterbara effekt med 5 procent direkt vid tecknande av tjänsten.

Beställ Värmeoptimering

För att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa dig med mer information om tjänsten behöver vi få mer information om din fastighet. Använd knappen nedan för att komma till tjänsten via Mina sidor (inlogg via BankID).

Gå vidare till intresseanmälan

Saknar du BankID? Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.