Vi jobbar med social hållbarhet för mångfald och inkludering

Vi vill göra Stockholm varmare på fler sätt än genom att värma husen med fjärrvärme. Framförallt arbetar vi med att ge ökad sysselsättning bland personer i utanförskap. Vi tycker att det är ett viktigt ansvar vi har som lokalt företag och att vi verkar för  att ha en inkluderande arbetsplats som bidrar till att all kompetens på arbetsmarknaden tas tillvara. Vi vet att vår arbetsplats måste spegla dagens samhälle för att nå ut till dem vi är till för; stockholmarna.

Vi har en strategi för social hållbarhet samt mångfald och inkludering. Strategin ger en tydlighet för Stockholm Exergis väg mot att uppnå målen att ge ökad sysselsättning och att skapa stärkta affärsrelationer.

Vi jobbar förebyggande genom fler olika initiativ

Rent konkret så jobbar vi med flera olika sorters initiativ. Vi arbetar bland annat förebyggande genom att träffa ungdomarna redan i skolan, via ”klasscoaching”. Vi ordnar också jobb i vår egen verksamhet åt ungdomar som står utanför arbetsmarknaden, via ”uppvärmningsjobb”.

Läs mer om uppvärmningsjobb    Läs mer om klasscoaching 

 

Aktuella samarbeten och partners

Stockholms stad

– Uppvärmningsjobben är en fantastisk satsning på ungdomar som Stockholm Exergi har tagit initiativ till och ständigt utvecklar. Det är bolagets sätt att dra sitt strå till Stockholm genom att skapa för ungdomarna möjligheter till  utveckling av sina unika talanger och kompetenser säger Taisa Ranchber, enhetschef på verksamhetsområde Arbetsgivarsamverkan.

Uppvärmningsjobben ger ungdomarna hopp inför framtiden i synnerhet nu under pandemin när många av ungdomar saknar jobb. Stockholm Exergi visar hur ett bolag tar sitt samhällsansvar och föregår med gott exempel för de som vill ansluta till detta fina initiativ.

Vi är jätteglada och imponerade av Stockholm Exergis stora driv och engagemang. Det här är det största sammanhållna åtagandet som något av stadens hel- eller delägda bolag hittills gjort och vi hoppas på det kan få ringar på vattnet.

Studentwork

– Studentwork hjälper uppvärmningsjobbarna med att identifiera sina personliga styrkor via våran onboardigrapport. Onboardingrapporten genererar även ett verktyg för hur handledarna ska lära upp sin nya uppvärmningsjobbare, berättar Studentworks Rasmus Goj.

Utöver det så håller vi i föreläsningar för uppvärmningsjobbarna kring, hur man skriver CV, hur man förbereder sig inför en intervju, viktigt att tänka på när man söker jobb och liknande. Allt för att de ska få så bra förutsättningar som möjligt när de ska vidare ut i arbetslivet.

Det känns superkul att få vara med på detta initiativ då jag själv haft det tufft med skola osv. men lyckats komma in bra i arbetslivet så nu vill jag hjälpa andra att skapa sig samma möjligheter!

Stena Fastigheter

Sarah Pettersson, Stena Fastigheter.
– En viktig del i Stena Fastigheters sociala hållbarhetsarbete är att bidra till att fler kommer in på arbetsmarknaden. Därför är vi väldigt glada för vårt samarbete med Stockholm Exergi och att vi kan bidra till deras satsning Uppvärmningsjobbarna. Inom ramen för vårt samarbete erbjuder vi studiebesök och informerar våra hyresgäster om möjligheten att söka till Uppvärmningsjobbarna. Tack Stockholm Exergi för ett fint samarbete!

 

 

Vill du samarbeta med oss?

Genomgående för allt vi gör är att vi samarbetar med andra. Genom vårt engagemang hoppas vi dessutom kunna inspirera kunder och samarbetspartners att agera. Vi lever ju med en övertygelse om att när vi gör saker tillsammans så kan vi nå mycket större resultat än om vi alla skötte sitt och struntade i helheten. om du vill träffas för att se om vi kan jobba tillsammans, eller om du har idéer på fler samarbeten och initiativ, kontakta oss.

Med gemensam kraft kan vi göra stor skillnad!

Vill du veta mer? Kontakta vår kundservice

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig gärna med frågor kring din fjärrvärme eller fjärrkyla, eller om något inte fungerar som det ska. Du vet väl också att du enkelt kan få hjälp via Mina sidor om du tex söker efter en faktura?