En plats fylld med energi och värme

Här får du snabbt information om hur er fjärrvärme- eller fjärrkylaanläggning går. Startsidan ger dig en tydlig statusöverblick för de anläggningar du har behörighet att se och presenterar resultatet i ett antal mätare. Som användare bestämmer du själv vilka du vill se samt i vilken ordning de ska presenteras. Om någon av dina anläggningar påverkas av ett avbrott eller en driftstörning visas avbrottsinformation högst upp. Du kan klicka dig vidare för att på mer detaljerad information, vilken anläggning det påverkar samt planerad återställningstid.

Hjälp och kontakta oss

Under Hjälp hittar du funktioner som hjälper dig att förstå och använda Mina sidor. Här finns en Ordlista som beskriver de ord och begrepp vi använder. Vi har även utvecklat en annan funktion som vi kallar På denna sidahär får du specifik information om den sida du just nu står på. Här hittar du även kontaktinformationom du vill berätta för oss vad du tycker eller få hjälp.

Skapa egna grupper och hitta Fjärrvrme- och Fjärrkylarapporten

Har du många anläggningar kan du enkelt klicka och markera enskilda eller alla anläggningar du söker fram och skapa egna grupper under Anläggningar. Klickar du på ett anläggningskort får du mer detaljerad information om respektive anläggning så som yta och fastighetskategori. Här hittar du även Fjärrvärme- och Fjärrkylarapporten samt driftprotokoll för tjänsten Funktionskontroll.

Avtal och årlig kostnadsprognos

Under Avtal hittar du mer detaljerad information om dina avtal. Har du flera kan du sortera avtalen per avtalstyp eller kund. Genom att klicka på Går ut inom en månadvisas de anläggningar vars avtal eller tillval löper ut inom 30 dagar. I de fall du har gjort aktiva val av tillval visas det på respektive avtalskort.

Klickar du på ett avtalskortet kommer du till detaljvyn för respektive avtal. Här presenteras anläggningens årliga kostnadsprognos och du kan enkelt se alla detaljer samt ladda ner den i .pdf. Genom vårt simuleringsverktyg för tillval kan du testa hur ett aktivt val av tillval påverkar årets kostnadsprognos. Här kan du även ladda ner en uppdaterad kostnadsprognos inklusive nya tillval i .pdf. När du är nöjd med ditt val kan du som administratör i Mina sidor gå vidare genom att klicka på Teckna valda tillval.

Fakturor

Här ser du samtliga fakturor för de anläggningar du har behörighet att se. Har du många anläggningar och söker en specifik faktura kan antingen välja aktuell anläggning genom att klicka på Ändra anläggningar. Eller göra aktiva val för att filtrera fram just den faktura du söker. Här kan du filtrera på Fakturanummer, Mätpunktsnummer, Fastighetsnamn, Adress, Status (obetald/betald), ange ett intervall för fakturadatum eller belopp.

Tjänster

Här presenterar vi våra energitjänster som vi erbjuder i syfte att optimera din fjärrvärme- eller fjärrkylaleverans. Du som har behörighet Administratör eller Fullständig på Mina sidor kan för respektive tjänst klicka på Gå vidareför att lämna en intresseanmälan för respektive tjänst – så hör vi av oss till dig och återkommer med en offert.

Analys

Här kan du fördjupa dig och analysera driftstatistik för de anläggningar du har behörighet till. Har du fler anläggningar väljer du själv om du vill analysera värden aggregerat för en anläggningsgrupp eller för en enskild anläggning. Fjärrvärme och Fjärrkyla visas i varsin flik.

I de fyra avsnitten Energi, Flöde, Temperatur och Effekt kan du jämföra utfall från tidigare år och analysera både uppmätta och prognostiserade värden. Under Effekt hittar du respektive anläggnings effektsignatur.

I Analys kan du även exportera data till Excel samt se hur stor returtemperaturbonus/avgift samt energiviktad returtemperatur dina anläggningar har haft senaste 12 månaderna.

Larm

Här kan du registrera önskad larmbevakning för dina anläggningar, för att snabbt så information om något värde avviker. Eftersom uppmätta värden i din anläggning varierar beroende på säsong finns en sommar respektive vinterinställning för respektive larm. De värden du har möjlighet att bevaka är Returtemperatur, Dygnsmedeleffekt, Timeffekt och Energiviktad medelreturtemperatur. Du väljer själv individuellt för varje larm hur du vill bli kontaktad (Notis i tjänsten, E-post eller SMS)

Behörighet

Här visas en sammanställning av de personer som är administratörer hos er samt om det finns registrerade Förvaltningsbolag. Här kan du lägga fler kunder genom att ange (kundnummer och organisationsnummer).

Du som är administratör har behörighet att själv hantera behörighet för era användare samt bjuda in fler användare att se er anläggning. Om ni har en förvaltare kan du även bjuda in respektive förvaltningsbolag att se en enskild anläggning, genom att ange förvaltningsbolagets organisationsnummer. När Förvaltningsbolaget har accepterat inbjudan och registrerat sin organisation visas även förvaltningsbolagets namn.

Som administratör inom Förvaltningsbolag har du behörighet att bjuda in fler användare (Förvaltare) inom det egna förvaltningsbolaget och ge dessa behörighet till de kunder ni förvaltar. Ett Förvaltningsbolag kan antingen bli inbjuden av sin kund eller själva registrera sin kund genom att ange kundnummer och organisationsnummer.

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig gärna med frågor kring din fjärrvärme eller fjärrkyla, eller om något inte fungerar som det ska.