Tryggt och enkelt, som värme borde vara

Med fjärrvärme håller sig ditt hem varmt och behagligt oavsett hur kallt det är utomhus och du behöver aldrig oroa dig för att varmvattnet ska ta slut. Enkelt, tryggt och bekvämt. Dessutom känns det extra bra i magen att vara med och bidra till en mer hållbar stad – fjärrvärme baseras nästan enbart på förnybar och återvunnen energi.

Vill du veta hur fjärrvärme fungerar, titta här!

Optimera med hjälp av våra energitjänster

Det är vi på Stockholm Exergi som ser till att hålla dig varm i Stockholmsvintern. Fjärrvärmecentralen i källaren ser till att elementen blir varma och att det blir varmt vatten i kranen. Med hjälp av våra energitjänster ser vi till att värmeanvändningen i din fastighet optimeras. Det ger möjlighet till sänkta uppvärmningskostnader och en stabil värmeförsörjning i många år framöver.

Energitjänster för villa och mindre fastighet

Så funkar din fjärrvärmecentral (film)

Fjärrvärmehandboken

I Stockholm Exergis fjärrvärmehandbok får ni en grundläggande förståelse för hur fjärrvärme fungerar. Här finns också information om hur man kan upptäcka och åtgärda eventuella problem som kan uppstå i husets värmesystem.

I slutet av fjärrvärmehandboken finns tips på hur fjärrvärmecentralen bör skötas. Där finns också en felsökningsguide i det fall det skulle uppstå problem med värmen eller varmvattnet i ert hus.

Läs mer i fjärrvärmehandboken

Varmt och skönt inför vintern? Se vår checklista

När det börjar bli kallt ute kan det vara värt att stämma av så att fjärrvärmen fungerar som den ska i huset. Se till att göra vad du kan för att få varmt och skönt i din fastighet och samtidigt använda energin så effektivt som möjligt.

Här har vi listat lite tips på vad du kan tänka på, se vår checklista inför vintern

Leveransgräns

Leveransgränsen mellan kunden och leverantörens anläggning går direkt efter servisventilerna (se placering alt 1 resp alt 2).

Oberoende rådgivning

Information om oberoende energirådgivning hittar du här