Fjärrvärmen en förklaring till halverade utsläpp

Vår fjärrvärme och energieffektiviseringen av våra kunders fastigheter är en viktig förklaring till att Stockholm lyckats halvera utsläppen av växthusgaser sedan 1990. Du kan vara stolt över att vara en del av det. Vi är nu uppe i 98 procent fossilfri eller återvunnen energi.

Tills vi har nått hela vägen klimatkompenserar vi för alla våra utsläpp från fossila bränslen. Det gör vi genom att bidra till projekt som minskar de globala utsläppen med lika mycket. Vi stödjer bara projekt som inte hade blivit av utan stöd, eftersom vi vill veta att vi verkligen gör skillnad. Läs mer om hur vi klimatkompenserar

 

Klimatneutral från ax till limpa

För att en produkt ska vara helt klimatneutral måste all klimatpåverkan, i hela livscykeln, antingen upphöra eller kompenseras. För att skapa värme krävs det mer än själva bränslet. Vi måste även tillverka maskiner och byggnader, transportera utrustning och mycket mer. Till och med solenergi har en viss klimatpåverkan, eftersom solpanelerna ska tillverkas, transporteras och installeras.

Du som väljer klimatneutral värme minskar ditt klimatavtryck ännu ett steg genom vi klimatkompenserar för utsläpp i hela kedjan i vår fjärrvärmeproduktion, även det som sker utanför vår verksamhet.

Priset för Klimatneutral värme är 12,80 kr/MWh exklusive moms.

Certifikat
På Mina sidor laddar du enkelt ner certifikatet från Stockholm Exergi som visar att du valt Klimatneutral värme och den positiva klimatpåverkan det innebär.

 

Mer information

Mer information och hur du tecknar avtal hittar du på Mina sidor

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig gärna med frågor kring din fjärrvärme eller fjärrkyla, eller om något inte fungerar som det ska. Du vet väl också att du enkelt kan få hjälp via Mina sidor om du tex söker efter en faktura?