Ett välkänt landmärke vid Hjorthagen i centrala Stockholm, men samtidigt en plats som få stockholmare har fått möjlighet att besöka. Men nu har du möjlighet att ta dig ner i vårt underjordiska bergrum eller in bakom de terrakotta-färgade väggarna och få en glimt av hur vi producerar värme, kyla och el åt stockholmarna.

– Vi har den stora förmånen att vår verksamhet är så viktig och unik att vi får förfrågningar från världens alla hörn om att få besöka den, nu senast från vår statsminister och EU-kommissionens ordförande. För att ännu fler ska få möjlighet att besöka oss har vi tagit fram den här interaktiva, virtuella turen som är öppen för vem som helst, säger Jonas Collet, ansvarig projektledare.

Du kan gå den virtuella turen på egen hand från en dator eller mobiltelefon. Den består av ett dussin så kallade scener, 360-graders-foton där du kan vända och vrida dig fritt för att utforska platsen. I scenerna kan du lära dig mer genom bilder, texter och videor och du väljer själv vad och hur mycket du vill utforska.

Du hittar turen på https://www.stockholmexergi.se/virtuell-vartaverket eller genom att skanna QR-koden här bredvid med kameran i din mobiltelefon. När du inleder turen kan du välja mellan att utforska helt på egen hand eller att bli ledd runt en förutbestämd tur med utvalda höjdpunkter.

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad

  • Jonas Collet
  • 2022-04-11