En viktig del av vårt sociala ansvar

Uppvärmningsjobben är ett nära samarbete med Stockholms stad och innebär att vi ger ungdomar mellan 18-29 en visstidsanställning och stöttar ungdomarna ut i nästa steg i arbetslivet. Initiativet är också en viktig del i att tillgodose en långsiktig kompetensförsörjning.

Genom att vara kund hos oss bidrar du också till att ungdomsarbetslösheten minskar, med gemensam kraft gör vi skillnad. Vill du samarbeta och kroka arm med oss kring våra sociala initiativ är du välkommen att kontakta oss!

 

Träffa Malte Lundgren, en av våra uppvärmningsjobbare

”Jag kan verkligen rekommendera att arbeta som uppvärmningsjobbare, det är schyssta kollegor och miljö.”

Vad gjorde du innan ditt uppvärmningsjobb?

Jag gick en UX design utbildning, men blev arbetslös efter den utbildningen då jag hade svårt att komma i kontakt med företagen. Jag blev då inskriven på Jobbtorg Stockholm i över ett år. Min coach tipsade mig om att jag skulle söka tjänsten som uppvärmningsjobbare.

Berätta om ditt uppvärmningsjobb

Jag sitter på inköpsavdelningen och arbetar som inköpsassistent/administratör. Jag har en handledare som stöttar mig i mitt arbete och han är jättebra! Jag känner också kan vända mig till hela teamet eftersom alla varit så inkluderande och inte gjort skillnad på uppvärmningsjobbare och ”vanlig” anställd. Jag har fått göra arbetet på mitt sätt och strukturera upp det utefter hur jag arbetar bäst så att jag kan jobba effektivt och bidra på mitt egna sätt.

Vad är ditt nästa steg?

Jag har genom mitt uppvärmningsjobb förstått att jag vill arbeta mer med administration än som UX designer. Jag trodde att sitta på kontor var tråkigt och omotiverande men nu har jag fått en annan uppfattning. Jag kommer få hjälp av Stockholms stad under mitt uppvärmningsjobb att fortsätta söka jobb och få stöttning i intervjuträning.