Om Memory Lane

Ett liv rymmer otroligt mycket. Medgångar och motgångar, relationer och upplevelser. Allt formar och förändrar. Många stockholmare har fantastiska historier att berätta, men inte alla har någon att berätta dem för. Det vill vi ändra på.

I över 100 år har vi värmt stockholmare, både genom vår verksamhet och vårt sociala engagemang. Med Memory Lane vill vi nu uppmärksamma stockholmares unika livshistorier och bidra till att sprida värme och värdefulla insikter.

Därför har vi använt oss av revolutionerande teknik som gör det möjligt att föra meningsfulla samtal mellan människor och artificiell intelligens. Med hjälp av den här tekniken har vi skapat en podcastserie och världens första böcker skrivna tillsammans av artificiell intelligens och människa, baserade på några unika livshistorier.

Tillsammans bidrar vi till ett varmare Stockholm.

You can view this page in english here

 

John Drakenberg, 88

Möt 88-åriga John som gick till sjöss när han var 17 och sedan vigde sitt liv åt militären. Ta del av hans frispråkiga reflektioner om vad som verkligen är viktigt i livet.

 

Lyssna

Mats Rehn, 76

Möt 76-åriga Mats som levt nästan hela sitt liv i Hjorthagen. Hör hans historia om den livslånga kärleken till stadsdelen, om den aldrig sinande energin och om den positiva livssynen – trots smärtsamma sjukdomsbesked.

 

Lyssna

Eva Ekberg, 75

Eva Ekberg berättar om hur livet tog henne från storfamiljen på Stora Essingen till att bilda familj i Rom och hem till Kungsholmen igen. Stockholm ligger henne varmt om hjärtat och än idag guidar hon turister i vår vackra huvudstad. Hon reflekterar över skillnaden mellan svenskar och italienare och hur tokigt det kan bli när man träffar italienska ungdomar på tunnelbanan i Stockholm.

Lyssna

Percy Rosberg, 87

Möt 87-åriga Percy, mannen som hjälpte Björn Borg att bli världens bästa tennisspelare. Hör honom berätta om sitt osannolika liv som tagit honom från Hässelby till världens hörn. I det här avsnittet pratar assistenten med Percy och får veta allt om hur det var att träna världens bästa tennisspelare Björn Borg

Lyssna

Björn Gate, 78

Björn är 78-åringen som hela livet haft sin nyfikenhet som drivkraft, vilken har fört honom till världens alla hörn. Björn har tillbringat större delen av sitt liv bosatt utomlands eller på resande fot. Sedan han flyttade hem till Sverige har han tampats med att återanpassa sig till en kultur som präglas av individualism.

Lyssna

Ingegerd Brusewitz, 101

Ingegerd Brusewitz är en levnadsglad 101-årig kvinna som upplevt mer än de flesta kan drömma om. Andra världskrigets utbrott kom att påverka både hennes yrkesval och syn på livet, och hon har tagit sig an livet med mod och medkänsla. Hon är en sann söderbo i själ och hjärta, och har bott på Södermalm i 70 år.

Lyssna