You can view this page in english here

 

Björn Gate, 78

Björn är 78-åringen som hela livet haft sin nyfikenhet som drivkraft, vilken har fört honom till världens alla hörn. Björn har tillbringat större delen av sitt liv bosatt utomlands eller på resande fot. Sedan han flyttade hem till Sverige har han tampats med att återanpassa sig till en kultur som präglas av individualism. I samtalet med vår AI-assistent berättar Björn öppenhjärtigt om sorgen i att lämna betydelsefulla människor bakom sig, om livet som HBT-person och om insikten att livet inte alltid är en dans på rosor.

Läs   Lyssna

Ingegerd Brusewitz, 101

Ingegerd Brusewitz är en levnadsglad 101-årig kvinna som upplevt mer än de flesta kan drömma om. Andra världskrigets utbrott kom att påverka både hennes yrkesval och syn på livet, och hon har tagit sig an livet med mod och medkänsla. Hon är en sann söderbo i själ och hjärta, och har bott på Södermalm i 70 år. I samtalet med vår AI-assistent berättar hon fängslande om hur det var att växa upp under 20-talet, om kraften i gemenskap och medmänsklighet under svåra tider, och hur man får kärleken att hålla livet ut.

Läs  Lyssna

Det finns tusentals spännande livshistorier som väntar på att bli berättade

Läs och lyssna med oss

Om Memory Lane

Ett liv rymmer otroligt mycket. Medgångar och motgångar, relationer och upplevelser. Allt formar och förändrar. Många stockholmare har fantastiska historier att berätta, men inte alla har någon att berätta dem för. Det vill vi ändra på.
I över 100 år har vi värmt stockholmare, både genom vår verksamhet och vårt sociala engagemang. Med Memory Lane vill vi nu uppmärksamma stockholmares unika livshistorier och bidra till att sprida värme och värdefulla insikter.
Därför har vi använt oss av revolutionerande ny teknik som gör det möjligt att föra meningsfulla samtal mellan människor och artificiell intelligens. Med hjälp av den här tekniken har vi nu skapat en podcastserie och världens första böcker skrivna tillsammans av artificiell intelligens och människa, baserade på några unika livshistorier.

Tillsammans bidrar vi till ett varmare Stockholm.

You can view this page in english here

Berätta din historia

Har du en livshistoria som kan inspirera andra? Genom att delta i vårt projekt får du möjlighet att berätta om ditt liv i ett unikt samtal med artificiell intelligens. Utifrån ert samtal bevarar och sprider vi sedan din historia. Du kan också tipsa om någon du känner och vill uppmärksamma!

 

Ansök nu