Vad drömmer du om?

Ta dina första steg till nya möjligheter genom att testa ett Uppvärmningsjobb hos oss. Vi är ungefär 700 anställda, utspridda över Storstockholm från Brista i norr till Högdalen i söder. Vi som arbetar här har många olika kompetenser, till exempel underhåll av våra anläggningar, logistik, projektledning, kundrelationer, ekonomi och marknad. Det finns alltså många arbetsuppgifter som du som uppvärmningsjobbare kan hjälpa oss med.

Vi har anställt flera uppvärmningsjobbare

Vi tycker det är viktigt att våra uppvärmningsjobbare och handledare lär känna varandra som grupp. Därför åker vi på studiebesök och hittar på andra roliga saker tillsammans. För att dokumentera deras resa har ungdomarna en egen vlogg. Här kan du se första delen när vi var på studiebesök i vårt kraftvärmeverk i Hässelby. I del två av vloggen bowlar vi.

Lär känna några av våra uppvärmningsjobbare i deras vardag hos oss. Klicka på Stephanie, Martin, Max, Adel eller Hamza nedan och hör hur det funkar som uppvärmningsjobbare.

 

Så här funkar det

Uppvärmningsjobb är ett samarbete med Stockholms stads enhet Ungdomsanställningar som hjälper oss att hitta kandidater till de tjänster vi utlyser.

På ditt Uppvärmningsjobb får du sex månaders visstidsanställning där du arbetar hos oss fyra dagar i veckan. På din femte arbetsdag, som vi håller i tillsammans med Ungdomsanställningar, får du möjlighet till studier och annan personlig utveckling.

Du får en handledare från oss och får även stöd av en samordnare från Ungdomsanställningar. Alla Uppvärmningsjobbare har dessutom en gemensam chef på Stockholm Exergi.

Arbetsuppgifterna för ett Uppvärmningsjobb varierar. Det kan vara allt ifrån praktiskt arbete till sysslor av mer teoretisk karaktär. När din anställning är slut har du fått en rad i ditt cv och nya kontakter för att gå vidare i arbetslivet. Och vi har fått hjälp med olika saker som vi inte hinner med.

Så här söker du

Vi tar in Uppvärmningsjobbare två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. För att få söka måste du vara inskriven på något av Stockholms stads jobbtorg och du måste har rätt till stöd från Arbetsförmedlingen. Du måste också vara mellan 18 och 29 år. Ansökningsperioden är i slutet på året för de som börjar nästkommande vår och innan sommaren för de som börjar på hösten samma år. Du anmäler ditt intresse för Uppvärmningsjobb via din jobbcoach på något av Jobbtorgen för ungdomar i Stockholms stad.

Glöm inte följa oss i social media

Vem vet, du kanske blir nästa kapitel i vår vlogg!