Vad drömmer du om?

Ta dina första steg till nya möjligheter genom att testa ett Uppvärmningsjobb hos oss. Vi är ungefär 700 anställda, utspridda över Storstockholm från Brista i norr till Högdalen i söder. Vi som arbetar här har många olika kompetenser, till exempel underhåll av våra anläggningar, logistik, projektledning, kundrelationer, ekonomi och marknad. Det finns alltså många arbetsuppgifter som du som uppvärmningsjobbare kan hjälpa oss med.

Vi har anställt flera uppvärmningsjobbare

Vi tycker det är viktigt att våra uppvärmningsjobbare och handledare lär känna varandra som grupp. Därför åker vi på studiebesök och hittar på andra roliga saker tillsammans. För att dokumentera deras resa har ungdomarna en egen vlogg. Här kan du se första delen när vi var på studiebesök i vårt kraftvärmeverk i Hässelby. I del två av vloggen bowlar vi.

Lär känna några av våra uppvärmningsjobbare i deras vardag hos oss. Klicka på Stephanie, Martin, Max, Adel eller Hamza nedan och hör hur det funkar som uppvärmningsjobbare.

 

Så här funkar det

Stockholms stads arbetsmarknadsförvaltning (som ansvarar för Jobbtorg, SFI m m) står för urval och kvalitetssäkring av din profil som ska matcha vår kravprofil. Staden samordnar även arbetet mot Arbetsförmedlingen.

Du får praktik i sex veckor som övergår till en visstidsanställning i sex månader. Under din anställning är du hos oss fyra dagar i veckan. På din femte arbetsdag, som vi håller i tillsammans med Stockholms stad, får möjlighet till studier och annan personlig utveckling. Du har en handledare från oss och en coach från stadens verksamheter (ex Jobbtorg eller SFI m m).

När din anställning är slut har du fått en rad i ditt cv och nya kontakter för att gå vidare i arbetslivet. Och vi har fått hjälp med olika saker som vi inte hinner med.

Så här söker du

Du kan söka våra Uppvärmningsjobb om du är mellan 18 och 29 år, inskriven på Stockholms stads jobbtorg, läser på SFI eller omfattas av andra insatser som stöttar dem som står utanför arbetsmarknaden. Mejla din intresseanmälan till efas@stockholm.se. Skriv Uppvärmningsjobb i ämnesraden.

Alla våra uppvärmningsjobbare har en egen handledare. Ungdomarna träffar också Per-Olof Meander, samordnare för Uppvärmningsjobb på Stockholm Exergi.

Lyssna på Per-Olof här

Glöm inte följa oss i social media

Vem vet, du kanske blir nästa kapitel i vår vlogg!