Den 17-24 september tar klimatfrågan över New Yorks agenda genom FN-stödda New York Climate Week. Veckan erbjuder över 400 events och ännu fler side-events och är en mötesplats för dem som driver klimatfrågan framåt – såväl politiker och myndigheter som företag och organisationer kommer att vara där. En av deltagarna är Stockholm Exergi.

– Vi är inne i ett otroligt spännande skede där det blir allt tydligare att intresset för koldioxidinfångning och minusutsläpp växer, säger Charlotte Lindevall, chef för strategisk kommunikation på Stockholm Exergi:

– Vad minusutsläppen bidrar med för klimatet är en global fråga och i New York får vi träffa internationella kunder som ser minusutsläpp som en möjlighet att nå sina net-zero-mål. Vi får också träffa beslutsfattare och andra aktörer som kommer att vara viktiga för att vi tillsammans ska kunna skapa den internationella frivilligmarknaden för minusutsläpp, säger Erik Rylander, affärsområdeschef för kolsänkor.

För Stockholm Exergi är den internationella kontexten för minusutsläpp väldigt viktig. Frivilligmarknaden för att köpa och sälja minusutsläpp kommer att vara global och då är New York Climate Week ett mycket bra sammanhang för att skapa fokus på den utvecklingen. Dessutom är intresset för minusutsläpp stort bland amerikanska bolag. Vi siktar vi på att etablera nya affärsrelationer med kunder som vill köpa minusutsläpp från Stockholm Exergi.

Vi kommer också att presentera vår syn på vilka krav som ska ställas på hållbara minusutsläpp från bio-CCS, det som brukar kallas för metodologi.

– Vi ser fram emot en vecka där vi kan bidra till att öka intresset för minusutsläpp, öka vårt internationella nätverk samt skapa möjligheter för framtida samarbeten, säger Charlotte Lindevall.

 

Stockholm Exergi under New York Climate Week:

Stockholm Exergi kommer bland annat att delta på Nasdaq Annual NY Climate Week Conference, Business Swedens Road to COP28-event samt Energimyndighetens och Building Energy Exchanges (BE-Ex) seminarium om fjärrvärme som en plattform för att bygga ett robust system.  Tillsammans med brittiska Drax kommer vi också att delta i en diskussion på IETA (International Emissions Trading Association) om behovet av en metod med hög integritet för koldioxidinfångning. Förutom dessa olika seminarier kommer Stockholm Exergi att delta i konstruktiva möten med beslutsfattare och företag.

Deltar på New York Climate Week från Stockholm Exergi är Charlotte Lindevall, chef för strategisk kommunikation, Erik Rylander, affärsområdeschef för kolsänkor och Johan Börje, ansvarig för VCM försäljning.

Senast uppdaterad

  • Sara Wretborn
  • 2023-09-13