Rökutveckling i bränslelager i Högdalen – släckningsarbete pågår

En glödbrand i ett bränslelager för returflis vid Högdalenverket pågår sedan igår kväll. Stockholms brandförsvar kallades till platsen vid 21-tiden och de har under natten genomfört släckningsarbete för att stoppa rökutvecklingen som glödbranden ger upphov till. Räddningstjänsten är fortfarande på plats och genomför släckningsarbete. Inga personer har skadats i samband med incidenten.

Vad som har orsakat branden är inte klarlagt och hur omfattande skadorna är på bränslelagret går inte att bedöma i nuläget. Situationen har inte medfört några produktionsstörningar, utan leveranserna till kunderna har upprätthållits.

På agendan stod tips för en effektivare fjärrvärmeanvändning under vintersäsongen. Vi gick igenom hur en fjärrvärmecentral fungerar och presenterade tjänsterna Driftövervakning, Inomhusklimat och Värmeoptimering. Inte minst svarade vi på många frågor från alla engagerade deltagare.

Om du undrar något om innehållet i kundträffen, tveka inte att höra av dig till oss. Vi fick mersmak och ser verkligen fram emot att arrangera fler träffar!

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad

  • Jonas Collet
  • 2021-03-02