Genesta tar ytterligare steg in i framtidens hållbara energilösningar och satsar på fastighetsbatterier vid flera av sina fastigheter. I samarbete med energibolaget Stockholm Exergi ska Genesta med den innovativa batterilösningen bidra till att balansera elsystemet.

De tolv batterierna som installeras har en effekt på totalt 600 kW och kommer att erbjuda Svenska kraftnät viktiga stödtjänster som behövs för att hålla elsystemet i balans.

– Vi strävar alltid efter att hitta kloka och hållbara energilösningar. Genom att investera i batterierna tar vi ett betydande steg mot vår vision om att vara en aktiv aktör i energiomställningen, säger Genestas vd David Neil.

Genesta som har målet att producera egen energi i sina fastigheter kommer på sikt även att kunna använda batterierna för att lagra energi och optimera fastigheternas energianvändning.

För Stockholm Exergi som arbetar med att utveckla olika former av batterilösningar är detta det första kundsamarbetet i fastighetssektorn. Genom att styra den egenutvecklade digitala plattformen ska Stockholm Exergi se till att Genesta får ut maximal effekt av batterierna.

– Att hitta rätt batteri och styra det på ett optimalt sätt för att till exempel kunna få tillgång till Svenska kraftnäts stödtjänstmarknad är en utmaning för många fastighetsägare. Här vill vi vara våra kunders energipartner och göra det enkelt och tryggt för dem att utveckla sina energilösningar, säger Carl Lidholm, försäljningschef på Stockholm Exergi.

Senast uppdaterad

  • Daniel Löfstedt
  • 2023-09-04