Stockholm Exergis vd Anders Egelrud har av European CEO utsetts till vinnare av the European CEO Awards 2022.

– Det är naturligtvis jätteroligt och hedrande att uppmärksammas på det här sättet, säger Anders Egelrud.

 Anders Egelrud har tilldelats utmärkelsen i kategorin Electric Utilities Industry och var en av fyra vd:ar från olika europeiska energibolag som var nominerade.

James Watson är ansvarig för European CEO Awards, som har delats ut sedan 2015, och han berättar att juryn bland annat lyfter fram de konkreta resultat inom hållbarhet som företaget har nått under Anders Egelruds tid som vd.

– Det är mycket tydligt att Anders Egelrud representerar de allra bästa i näringslivet. Inte bara i sin förmåga att leda och tydligt kommunicera sin etos, vision och väg framåt för företaget, oavsett om det är på nationell eller internationell basis, utan även den ovärderliga skicklighet i att kunna skapa verkligt värde för sina kunder, partners, intressenter och anställda, säger James Watson.

Anders Egelrud vill i sammanhanget lyfta fram hela Stockholm Exergi.

– Den här utmärkelsen hade inte varit möjlig utan mina fantastiska kollegor, det här är en utmärkelse för hela företaget tycker jag. Det är tack vare att vi är så många skickliga medarbetare som vi lyckas utveckla bolaget och skapa värden som tar oss och samhället framåt, säger Anders Egelrud.

Läs mer om utmärkelsen på European CEO Award.

Senast uppdaterad

  • Daniel Löfstedt
  • 2022-05-24

Kategorier