Fjärrvärme är enkelt, säkert och hållbart

Fjärrvärme är skönt för att vattnet och elementen blir varma utan att man behöver tänka så mycket på det. Men också för att växthusgaserna minskar och kretsloppen fungerar bättre. Det fungerar för både företag, bostadsrättsföreningar och villor – och åtta av tio stockholmare är redan med.

98% förnybar eller återvunnen energi

Fjärrvärme med 99 procent förnybar och återvunnen energi är såklart inte det enda sättet man kan värma upp en stad. Det finns stora fjärrvärmenät i många städer utomlands, men de värms oftast med nästan bara fossila bränslen som kol, olja och gas. Men här i Stockholm föredrar vi förnybar energi. Här finner du allt du behöver veta för att få det varmt och skönt.

Så kan fjärrvärme motverka elbristen

Det pratas mycket om elbristen i Stockholm. Allt eftersom vi behöver ladda fler elfordon, bygga ut vår tunnelbana, etablera serverhallar och bygga nya bostäder ökar också behovet av el, och så även behovet av smarta och hållbara lösningar. En av de lösningarna, som ofta glöms bort i sammanhanget, är fjärrvärmen. Det hållbara kretslopp som idag värmer nästan en miljon stockholmare under årets kalla dagar, samtidigt som det avlastar elsystemet.

Med fjärrvärmen skapas nämligen både värme och el i samma process, medan andra värmeformer faktiskt kräver el för att skapa värme. På så sätt bidrar de till att öka elbristen, istället för att som fjärrvärmen motverka den.

Läs mer om hur fjärrvärmen fungerar, och hur vi arbetar för att skapa en klimatpositiv huvudstad

Kontakta oss för mer information om fjärrvärme

Vill du veta mer om fjärrkyla, läs mer här

Nyheter om fjärrvärme

Visa alla nyheter Fortsätt läsa