Att ha fjärrvärme är tryggt och bekvämt

Det är för de allra flesta stockholmare fjärrvärmen som gör det varmt och skönt inomhus. Det är även fjärrvärmen som ger varmt vatten i duschen och i kranen. Med fjärrvärme blir uppvärmningen bekväm och trygg och det fungerar för såväl företag och bostadsrättsföreningar som villor.

Fjärrvärme med 98 procent förnybar och återvunnen energi är såklart inte det enda sättet man kan värma upp en stad. Det finns stora fjärrvärmenät i många städer utomlands och de värms oftast med nästan bara fossila bränslen som kol, olja och gas. Men här i Stockholm föredrar vi förnybar energi.
Läs mer om hur fjärrvärme fungerar

Som din energipartner har vi olika energitjänster som hjälper dig optimera ditt värmesystem och gör livet enklare och tryggare för dig med fjärrvärme.
Läs mer om våra energitjänster

 

 

Så kan fjärrvärme motverka elbristen

Det pratas mycket om elbristen i Stockholm. Allt eftersom vi behöver ladda fler elfordon, bygga ut vår tunnelbana, etablera serverhallar och bygga nya bostäder ökar också behovet av el, och så även behovet av smarta och hållbara lösningar. En av de lösningarna är fjärrvärmen. Det hållbara kretslopp som idag värmer över 800 000 stockholmare under årets kalla dagar avlastar samtidigt elsystemet.

Med fjärrvärmen skapas nämligen både värme och el i samma process, medan andra värmeformer faktiskt kräver el för att skapa värme. På det sättet bidrar de till att öka elbristen, istället för att som fjärrvärmen motverka den.
Läs mer om hur fjärrvärmen avlastar elsystemet när elbehovet är stort

Hållbar utveckling en hjärtefråga

Stockholm Exergi har en samhällsviktig verksamhet och ett stort ansvar att bidra till en hållbar utveckling. Vi värmer när det är kallt och kyler när det är varmt och vårt mål och stora satsning är en verksamhet som bidrar till negativa utsläpp genom koldioxidinfångning. Vi tar hand om stockholmarnas avfall och återvinner dyrbara resurser samtidigt som vi stöttar och skapar arbete för personer utanför arbetsmarknaden. En viktig del av vårt hållbarhetsarbete ligger i att säkra att våra leverantörer har bra arbetsförhållanden.
Läs mer om vårt arbete med miljö och hållbarhet

 

All information på Mina sidor

Mina sidor gör det enklare att vara kund hos Stockholm Exergi. Här hittar du all information om din fastighets värmeförsörjning.

Tjänsten är kostnadsfri och finns tillgänglig för dig dygnet runt via webben, surfplattan eller mobilen.

Läs mer om hur Mina sidor fungerar

Kontakta oss för mer information om fjärrvärme

Nyheter om fjärrvärme

Visa alla nyheter Fortsätt läsa

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig direkt!

Vi hjälper dig gärna med frågor kring din fjärrvärme eller fjärrkyla, eller om något inte fungerar som det ska. Du vet väl också att du enkelt kan få hjälp via Mina sidor om du tex söker efter en faktura?