Deklaration och kartläggning

Energikartläggning

Är ni nyfikna på hur ni kan sänka era energikostnader? Låt en energiexpert göra en energikartläggning av er fastighet.  Genom energikartläggningen får ni svar på frågor som:

 

  • Kan vi spara pengar genom energieffektivisering?
  • Vilka åtgärder ska vi satsa på och i vilken ordning?
  • I vilket skick är våra tekniska system?
  • Hur kan vi optimera vår fjärrvärmeförbrukning och sänka våra kostnader?

Självklart kan Stockholm Exergi bistå med de åtgärder vi föreslagit. Vi använder både egen personal och pålitliga leverantörer som vi har mångårigt samarbete med.

Produktblad EnergikartläggningMaila oss om våra energitjänster

Energideklaration

Dags att förnya energideklarationen? Vi hjälper dig. Genom att anlita oss får du en trygg partner som dessutom kan genomföra de åtgärder vi identifierar i din fastighet.

Genom energideklarationen får du veta hur mycket energi som används till värme, el, varmvatten och komfortkyla. Fastigheten tilldelas en energiklass mellan A-G, där A har bättre energiprestanda än rådande energikrav på nybyggda hus, medan klass C motsvarar dagens krav.

Produktblad Energideklaration
Maila oss om våra energitjänster

Optimering och styrning

Driftoptimering

Vi följer er under ett år och hittar era optimala inställningar.

Värmebehovet varierar mellan årstider och i de flesta fall finns pengar att spara genom att styrningen på fjärrvärmecentralen helt enkelt ställs in rätt. Genom tre besök över ett års tid kan våra energiexperter hitta de inställningar som gör att ni får ut så mycket som möjligt av den utrustning ni redan har. Innan vi startar tjänsten får ni  ett fastighetensbesparingspotential. På så vis vet ni hur snabbt tjänsten återbetalar sig och hur stort värde driftoptimeringen kan ge er – år efter år.

Lägsta kostnaden (15 000 kr) gäller för fastigheter som inte är utrustade eller beskaffade så att driftoptimeringen blir mer omfattande och/eller komplex att utföra än i normalfallet. Vi ger er gärna en kostnadsfri offert och bedömning av er besparingspotential!

Produktblad Driftoptimering
Maila oss om våra energitjänster

 

Intelligy

Vi har utvecklat produkten Intelligy för att du som kund ska kunna få ännu fler fördelar av din fjärrvärme från Stockholm Exergi.

Vi tror på det digitala, det tydliga och enkla. Intelligy kopplar upp ert hus så att ni kan hantera uppvärmning och komfort digitalt, via mobilen eller datorn – samtidigt som ni minskar ert klimatavtryck.

Såhär enkelt är det:

Produktblad Intelligy
Maila oss om våra energitjänster

Rådgivning

Expertrådgivning

Ta kontroll över energiförbrukningen med vår hjälp..

En liten investering som kan ge stor utdelning – i form av bättre komfort och ekonomi. Expertrådgivningen görs utifrån era behov och om ni vill att vi tittar på något specifikt, gör vi gärna det. Genom ett besök i er fastighet, får ni en kvalificerad bedömning av era möjligheter att minska värmekostnaderna och öka er komfort. Efteråt får ni ett protokoll med slutsatser och förslag på eventuella åtgärder. Önskar ni en offert på de föreslagna åtgärderna, kan vi även ordna det. Våra energiexperter har lång erfarenhet av utredning, analys och projektledning inom energi i alla typer av flerfamiljsfastigheter.

Genom expertrådgivningen får ni en kvalificerad bedömning av vilka möjligheter ni har att minska era värmekostnader och öka er komfort. Efteråt får ni ett protokoll med slutsatser och förslag på eventuella åtgärder.

Produktblad Expertrådgivning
Maila oss om våra Energitjänster

Löpande rådgivning

Du vet väl att du alltid kan anlita oss för löpande rådgivning i olika energirelaterade frågor till en timkostnad av 995 kr/tim. Vi har 60 års erfarenhet av energi och stöttar både mindre fastigheter och stora kommersiella fastigheter. Tveka inte att kontakta oss för konsultation.
Du når oss alltid på tjanster@stockholmexergi.se