Deklaration och kartläggning

Energikartläggning

Är ni nyfikna på hur ni kan sänka era energikostnader? Visste ni att det finns möjlighet för bostadsrättsföreningar och andra små och medelstora företag att söka stöd från Energimyndigheten på 50 % av priset för en energikartläggning?

Genom energikartläggningen får ni svar på frågor som:

–       Kan vi spara pengar genom energieffektivisering?

–       Vilka åtgärder ska vi satsa på och i vilken ordning?

–       I vilket skick är våra tekniska system?

–       Hur kan vi optimera vår fjärrvärmeförbrukning och sänka våra kostnader?

Självklart kan Stockholm Exergi bistå med de åtgärder vi föreslagit. Vi använder både egen personal och pålitliga leverantörer som vi har mångårigt samarbete med.

Produktblad Energikartläggning
Ta kontakt med oss via mail

Energideklaration

Dags att förnya energideklarationen? Vi hjälper dig.

Genom energideklarationen får du veta hur mycket energi som används till värme, el, varmvatten och komfortkyla. Fastigheten tilldelas en energiklass mellan A-G, där A har bättre energiprestanda än rådande energikrav på nybyggda hus, medan klass C motsvarar dagens krav.

Produktblad Energikartläggning

Ta kontakt med oss via mail

Optimering och styrning

Driftoptimering

Värmebehovet varierar mellan årstider och i de flesta fall finns pengar att spara genom att styrningen på fjärrvärmecentralen helt enkelt ställs in rätt. Genom ungefär tre besök över ett års tid kan våra energiexperter hitta de inställningar som gör att ni får ut så mycket som möjligt av den utrustning ni redan har. Innan vi startar tjänsten får ni som fastighetsägare ett estimat på vilken potential fastigheten har till besparing. På så vis vet ni direkt hur snabbt tjänsten återbetalar sig, och hur stort värde driftoptimeringen kan ge er – år efter år.

Lägsta kostnaden (15 000 kr) gäller för fastigheter som inte är utrustade eller beskaffade så att driftoptimeringen blir mer omfattande och/eller komplex att utföra än i normalfallet. Vi ger er gärna en kostnadsfri offert och bedömning av er besparingspotential!

Produktblad Driftoptimering

Ta kontakt med oss via mail

 

Intelligy

Intelligy är en produkt, utvecklad och framtagen av Stockholm Exergi, som förenklar och effektiviserar energianvändningen i er fastighet. Med Intelligy kan ni minska energianvändningen med ca 5-10%.

Vi tror på det digitala, det tydliga och enkla. Intelligy kopplar upp ert hus så att ni kan hantera uppvärmning och komfort digitalt, via mobilen eller datorn – samtidigt som ni minskar ert klimatavtryck.

Produktblad Intelligy

Ta kontakt med oss via mail

Rådgivning

Expertrådgivning

Genomgång av värmesystemet i er fastighet

Ta kontroll över energiförbrukningen i er fastighet med en av våra seniora energiexperter. En liten investering som kan ge stor utdelning – i form av bättre komfort och ekonomi.

Konsultationen görs utifrån era behov och om ni vill att vi tittar på något specifikt, gör vi gärna det. Våra energiexperter har lång erfarenhet av utredning, analys och projektledning inom energi i alla typer av fastigheter – från villor och flerbostadshus till kommersiella byggnader och industrier.

Genom expertrådgivningen får ni en kvalificerad bedömning av vilka möjligheter ni har att minska era värmekostnader och öka er komfort. Efteråt får ni ett protokoll med slutsatser och förslag på eventuella åtgärder.

Produktblad Expertrådgivning

Ta kontakt med oss via mail

Löpande rådgivning. Du vet väl att du alltid kan anlita oss för löpande rådgivning i olika energirelaterade frågor till en timkostnad av 995 kr/tim. Vi har 60 års erfarenhet av energi och stöttar både mindre fastigheter och stora kommersiella fastigheter. Tveka inte att kontakta oss för konsultation.
Du når oss alltid på tjanster@stockholmexergi.se