För mer handgripliga tips och detaljerad information, ser hela vår checklista här

Tryggt och enkelt, som värme borde vara

Att ha fjärrvärme ska vara effektivt och enkelt. Genom att anlita oss och våra experter kan vi hjälpa dig att optimera och effektivisera ditt energisystem. Det kan vara allt från en enkel injustering till installation eller byte av en fjärrvärmecentral. Våra erfarna rådgivare och installatörer hjälper dig genom processen.

Här har vi samlat information om de energitjänster som rör drift och underhåll i ditt hus.

Maila oss om våra energitjänster

Så funkar din fjärrvärmecentral (film)

 

Fjärrvärmehandboken
I Stockholm Exergis fjärrvärmehandbok får ni en grundläggande förståelse för hur fjärrvärme fungerar. Här finns också information om hur man kan upptäcka och åtgärda eventuella problem som kan uppstå i husets värmesystem.

I slutet av fjärrvärmehandboken finns tips på hur fjärrvärmecentralen bör skötas. Där finns också en felsökningsguide i det fall det skulle uppstå problem med värmen eller varmvattnet i ert hus.

För fjärrvärmehandboken, klicka på bilden till vänster.

Fjärrvärmecentral

Klimatsmart, driftsäkert, tyst och rent…

En fjärrvärmecentral har lång livslängd, är fri från buller och vibrationer och förser ditt hus med miljövänlig värme nästan helt utan att använda el. Vill du skaffa fjärrvärme eller har du en central som det börjar bli dags att byta ut? En ny kan väcka liv i hela husets värmesystem och ge en omedelbar positiv effekt på värmekostnaderna. Vi hjälper er med helentreprenad, forslar bort den gamla fjärrvärmecentralen och gör snyggt efter oss när vi är klara. ROT-avdrag erbjuds.

Servicejour

Hjälp när du behöver det

Det är sällan en fjärrvärmecentral behöver underhåll, men om något händer hjälper vi dig så klart. Med fast timpris och jour dygnet runt. För dig som privatkund ingår tjänsten i vårt förmånliga paket Villa Trygg. Ej ROT-avdrag.

Dagtid*:

Övrig tid:

* Som dagtid räknas måndag-torsdag kl. 07:00 – 16:00 och fredag 07:00-14:00.

Leveransgräns

Leveransgränsen mellan kunden och leverantörens anläggning går direkt efter servisventilerna (se placering alt 1 resp alt 2).

 

Läs mer om vad som gäller för kundens respektive leverantörens anläggning i de allmänna avtalsvillkoren

Maila oss om våra energitjänster