Nu börjar det bli kyligt igen!

 

Checklista – en hjälp att spara både värme och pengar.

Nu har det börjat bli riktigt kallt, men visste du att det går att spara på både klimatet och din egen plånbok? Med vår checklista får du många bra tips på hur du kan göra ditt hus mer klimatsmart, samtidigt som du tar till vara på din egen ekonomi.

Läs mer  här

Nej, vi använder inte regnskog för att värma Stockholmarna.

Vår ambition är att enbart använda återvunna eller förnybara bränslen i vår produktion. Biobränsle är en viktig pusselbit för en hållbar stockholmsregion. Den flis vi använder kommer oftast som restprodukt från skogsaverkningen i Norden och Baltikum.  Ibland måste vi dock köpa in biobränsle från andra delar av världen, främst när något (oftast väder och vind) har sänkt tillgången på bränsle i närområdet. Då behöver vi köpa in bränsle från andra delar av världen för att möta Stockholms energibehov. Vid två tillfällen har vi fått leveranser från en eukalyptusodling specifikt för energiskog. Odlingen är certifierad för ansvarsfullt skogsbruk, och vi har gjort platsbesök inför den första leveransen.

År 2015 blev vi Europas första energibolag certifierade enligt Forest Stewardship Councils (FSC®) standard för spårbarhet (Chain of Custody Standard). Det innebär att FSC® varje år gör en revision där vi måste visa att vårt skogsbränsle är hållbart. Det är något vi håller mycket hårt på.

Den bästa energikällan är dock sådant som samhället ändå producerar, som annars hade gått till spillo. Vi har återvunnit energi tillsammans med stockholmarna i decennier. Varje dusch, varje bad, varje datahall eller kyldisk i livsmedelsbutiken kan potentiellt leverera värme som vi kan använda oss av. Vi arbetar konstant på att effektivisera och hitta nya möjligheter för att återanvända stockholmarnas spillvärme. Med gemensam kraft värmer vi Stockholm.

Läs mer om våra biobränslen

 

E-faktura för miljöns skull

Vi strävar efter hållbarhet och vill att det ska genomsyra hela vår verksamhet. Därför vill vi påminna om att vi erbjuder e-faktura som alternativ till pappersfaktura. Från och med 2019 kommer vi att börja ta betalt för pappersfakturor – så ta tillfället i akt och gå in via din internetbank och beställ e-faktura från oss.

På så vis sparar du en slant, samtidigt som vi tillsammans gör en liten insats för miljöns skull. Att byta är inte svårt.

Byta till e-faktura

Har du rätt prislista?

Beroende på vilket avtal du har, kan det finnas fall där du kan tjäna på att välja ett fastprisavtal. Här kan du jämföra olika prislistor utifrån din årsförbrukning och se vilken prismodell som passar dig bäst.

Kostnadsjämförelse

Kontaktuppgifter

Vi behöver en aktuell e-postadress och ditt mobilnummer så vi lätt kan nå dig. Enklast är om du skickar in dem till oss med ditt kundnummer till kundservice@stockholmexergi.se.

 

Energikonto blir Mina sidor – och där kan du logga in med BankID!

Från och med februari 2019 kommer vi att byta namn på Energikonto, till Mina sidor. Med detta tillkommer en mängd nya praktiska funktioner och tillval. Dessutom kommer du också att kunna logga in med BankID.

Läs mer här