Fortum Värme rustar upp Farsta Värmeverk och vecka 45 ska vi börja riva den gamla skorstenen.

Farsta Värmeverk är en reservanläggning som ser till att hela Farsta kan ha det varmt och skönt även när det är riktigt kallt ute eller om en ordinarie värmeanläggning har problem. Den används alltså bara några dagar per år, vissa år inte alls. Men den är viktig.

– Verket är från 1950-talet och har redan levt längre än sin tekniska livslängd. Vi gör en totalrenovering där vi byter ut både pannorna och hela fjärrvärmesystemet i anläggningen. Slutresultatet blir mer automatisering, möjlighet att använda förnybar bioolja och modern teknik som vi kan lita på i alla lägen, säger Fortum Värmes projektledare Charlotte Dejfors.

I början av november ska alltså skorstenen rivas. Några veckor senare ska Fortum Värme börja bila bort fundamentet, en process som inte kommer synas så mycket men kan bullra en del då och då. Arbetet kommer normalt pågå vardagar klockan 8-19 och lördagar klockan 8-17.

Hela upprustningsprojektet ska vara färdigt i slutet av år 2018. Då har den gamla skorstenen även ersatts med en ny, klädd i stål.

Senast uppdaterad

  • Jonas Collet
  • 2017-10-25

Kategorier