– Vi ska fortsätta att utveckla våra priser i dialog med våra kunder. Det är helt självklart och naturligt för oss som lokalt företag med ambitionen att skapa ett hållbart Stockholm, tillsammans med stockholmarna, säger Niclas Åkerlund, Fortum Värmes marknadsdirektör.

Prisdialogen är en modell som innefattar både lokal dialog och central prövning av prisändring på fjärrvärme. Riksbyggen, SABO och Energiföretagen Sverige har tagit fram den tillsammans, utifrån övertygelsen att en fungerande värmemarknad kräver välinformerade kunder och leverantörer som öppet redovisar hur de ändrar sina priser.

Fjärrvärmeföretag måste ansöka om medlemskap genom att visa hur de för dialog och förankrar prisförändringar med sina kunder och varje år måste man ansöka om att få medlemskapet förlängt. Fortum Värme har varit medlem sedan år 2015.

– I år har fler kunder än någonsin engagerat sig i våra samråd och samtal. Det är verkligen värdefullt för oss och vår nya prismodell hade inte blivit lika bra utan alla kloka synpunkter, säger Niclas Åkerlund.

Läs mer om Prisdialogen.

Senast uppdaterad

  • Jonas Collet
  • 2017-09-01