Rökutveckling i bränslelager i Högdalen – släckningsarbete pågår

En glödbrand i ett bränslelager för returflis vid Högdalenverket pågår sedan igår kväll. Stockholms brandförsvar kallades till platsen vid 21-tiden och de har under natten genomfört släckningsarbete för att stoppa rökutvecklingen som glödbranden ger upphov till. Räddningstjänsten är fortfarande på plats och genomför släckningsarbete. Inga personer har skadats i samband med incidenten.

Vad som har orsakat branden är inte klarlagt och hur omfattande skadorna är på bränslelagret går inte att bedöma i nuläget. Situationen har inte medfört några produktionsstörningar, utan leveranserna till kunderna har upprätthållits.

Sen en dryg vecka tillbaka är det åter igen full fart på Vasaparkens isbana. En oas i Stockholms innerstad och samlingsplats för unga och gamla, utövare som påhejare. Men få vet att den kalla isen även värmer.

Isbanan i Vasaparken är varje år lika efterlängtad, här finner man alla kategorier av entusiastiska skridskoåkare. Varje normal säsong genererar isbanas ismaskin 700 MWh vilket motsvarar uppvärmning av ett par hundra lägenheter i Stockholm. Genom att till fjärrvärmenätet återvinna överskottsvärme från ismaskinen tar Fortum Värme tillvara på värme som annars skulle gå förlorad.

Så precis som skyltarna på isbanans container säger, så bidar Vasaparkens isbana till att värma vattnet i någons badkar även i år. Coolt!

Isbanan i Vasaparken finns på plats under vintersäsongen så länge vädret tillåter. Öppen Fjärrvärmes informationsskyltar sitter förhoppningsvis uppe lika länge.

 

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad

  • Jonas Collet
  • 2017-08-02