”Tomorrow’s cities: Stockholm turns green” är rubriken på BBCs artikel om smarta städer där bland andra Öppen Fjärrvärmes Erik Rylander intervjuas om Stockholms unika fjärrvärmenät och möjligheten att årligen värma tusentals lägenheter genom återvinning av överskottsvärme. Artikelns huvudbudskap ligger i linje med detta – smart.

Det är Öppen Fjärrvärmes medverkan i det EU-finansierade projektet GrowSmarter som lockat BBC till Sverige för en intervju med bland andra Öppen Fjärrvärmes Erik Rylander. Syftet med GrowSmarter är att främja hållbara lösningar för smarta städer där Stockholm, tillsammans med Barcelona och Köln fungerar som exempelstäder. I Stockholm är värmeåtervinning från GleSYS datahall i Västberga en lösning som ligger inom ramen för projektet, Hemköps livsmedelsbutik i Farsta Centrum en annan. Båda lösningarna bidrar till uppvärmning av ett tusental lägenheter.

Artikelförfattaren beskriver en tydlig trend som visar att it- och tekniksektorn tvingas tänka hållbarhet och därmed hitta gröna lösningar som matchar marknadens allt hårdare krav.

Läs hela artikeln om Smarta städer av BBC

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad

  • Jonas Collet
  • 2017-08-02