– De stora vinnarna på samarbetet är alla stockholmare som bor i de 160 bostadsfastigheter som Valvet förvaltar. Precis som många andra förvaltare har inte Valvet egna energitjänster, men deras kunder vill såklart kunna få hjälp att använda energin smart och få det varmt och skönt året runt på ett hållbart sätt. Nu kan de få en helhetslösning direkt från förvaltaren som de redan jobbar med, säger Niclas Åkerlund, marknadschef på Stockholm Exergi.

Samarbetet innebär att Stockholm Exergi fungerar som en outsourcad energiavdelning på Valvet. Dessutom kommer Stockholm Exergi utbilda Valvets förvaltare, fastighetsskötare och drifttekniker i energifrågor. För Valvet är avtalet ett sätt att bredda helhetserbjudandet.

– Våra kunder ger oss ett mycket stort förtroende för att förvalta deras fastigheter. De ser ett värde i att vi kan ta ett helhetsansvar, så det är väldigt viktigt att kunna erbjuda även energitjänster både proaktivt och när någonting akut dyker upp. Eftersom de allra flesta av dem redan idag har fjärrvärme från Stockholm Exergi tycker vi att vi har hittat en naturlig partner, säger Fredrik Graff, vd för Valvet Förvaltning.

 

Senast uppdaterad

  • Anna Andersson
  • 2018-08-31