Den 4 september emitterade Stockholm Exergi Holding AB (publ) (”Stockholm Exergi”) 4- och 7-åriga, ej säkerställda gröna obligationer under sitt svenska MTN-program.

Det totala beloppet fördelades på 2 trancher:

  • SEK 400 miljoner med en rörlig ränta om 3 månaders Stibor plus 0,45 procentenheter. Obligationerna har identifieringsnumret SE0012193811
  • SEK 1 600 miljoner med en fast årlig kupong om 0,893 procent. Obligationerna har identifieringsnumret SE0012193829

Obligationerna kommer att noteras på NASDAQ Stockholm. Medlen ska användas i enlighet med Stockholm Exergis uppdaterade ramverk för gröna obligationer som har en ”dark green” rating från CICERO.

Investerarintresset var mycket stort och orderboken steg snabbt till över 5,3 miljarder kronor. Investerare från hela Europa placerade mer än 50 enskilda ordrar.

– Med den här transaktionen markerade vi en mycket stark comeback på den gröna obligationsmarknaden, som fortsätter vara gynnsam. Vårt stabila finansiella resultat och våra initiativ för att göra Stockholm ännu mer hållbart lockade investerare. I Stockholm sitter vi på unika möjligheter att inte bara kunna leverera klimatneutral utan även klimatpositiv energi på sikt. Jag är särskilt glad över att vi lyckades attrahera så många investerare och att vi kunde emittera en stor tranch av den 7-åriga obligationen, säger Kerstin Levin, Stockholm Exergis CFO.

Danske Bank och SEB var “Green Structuring Advisors” och ”Joint Lead Managers” för emissionen.

Kontakta

Kerstin Levin, ekonomi- och finansdirektör, Stockholm Exergi: 070-344 52 65
Stockholm Exergis presstjänst: 020-30 20 40

Om Stockholm Exergi
Vi är ett energibolag för stockholmarna. Med hjälp av vårt gemensamma kretslopp värmer vi över 800 000 stockholmare, svalkar sjukhus, datahallar och andra viktiga verksamheter runtom i staden och producerar elektricitet som gör det möjligt för Stockholm att växa och utvecklas. Från Högdalen i söder till Sigtuna i norr jobbar över 700 kollegor tillsammans med alla stockholmare för att leverera hållbar energi, dygnet runt, året runt. Med gemensam kraft driver vi Stockholm framåt.

 

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad

  • Anna Andersson
  • 2020-05-26