Därtill rådde icke gynnsamma vindar som blåste över Hjorthagen, trots att våra vindmätningar inför arbetet visade på västliga vindar ut mot havet. Det är mycket olyckligt att så många närboende har upplevt obehag på grund av våra arbeten under helgen och vi ber om ursäkt för det. Den här händelsen tar vi på största allvar och inför kommande arbeten med driftsättningen kommer vi att informera bredare, tydligare och i god tid.

Enligt leverantören av pannan har de följt de miljökrav som gäller och gjort kontinuerliga mätningar som legat inom ramen för gängse bestämmelser men eftersom rökutvecklingen var mycket värre än väntat så undersöks orsaken till det närmare.

Röken kom av att de tillfälliga brännarna, som var på plats för att torka den nya pannans murbruk invändigt. Dessa drivs med lättolja, som kan liknas vid den som används i en vanlig villapanna. Det kan lukta bränt när murbruket hettas upp. Det är också känt att det kan komma bränd lukt vid liknande användning av brännare men vi blev själva förvånade över den starka lukten och vi har bett leverantören undersöka varför den blev starkare än väntat.

Arbetena har slutförts ikväll, måndag.

Senast uppdaterad

  • Jonas Collet
  • 2017-05-29

Kategorier