Rökutveckling i bränslelager i Högdalen – släckningsarbete pågår

En glödbrand i ett bränslelager för returflis vid Högdalenverket pågår sedan igår kväll. Stockholms brandförsvar kallades till platsen vid 21-tiden och de har under natten genomfört släckningsarbete för att stoppa rökutvecklingen som glödbranden ger upphov till. Räddningstjänsten är fortfarande på plats och genomför släckningsarbete. Inga personer har skadats i samband med incidenten.

Vad som har orsakat branden är inte klarlagt och hur omfattande skadorna är på bränslelagret går inte att bedöma i nuläget. Situationen har inte medfört några produktionsstörningar, utan leveranserna till kunderna har upprätthållits.

Strax före klockan 9 idag inträffade en allvarlig olycka vid bygget av det nya kraftvärmeverket i Värtan. Två personer omkom och en är svårt skadad. Orsaken till olyckan utreds av polis.

– Det är fruktansvärt att två personer omkommit under arbetet med att bygga vår anläggning i Värtan. Allt arbete avbröts givetvis omedelbart, och vi har nu kallat in krisgrupper som stöd åt medarbetare, säger Anders Egelrud, VD Fortum Värme.

Fokus ligger inledningsvis på att informera och ta hand om anhöriga och arbetskamrater. Vi har också inlett arbetet med att ta reda på vad som hänt och vi arbetar nära med både polis och andra myndigheter för att ta reda på olycksorsakerna.

Vi återkommer med mer information så fort vi vet något mer.

Alexandra Hempel, Värme, och P-O Hedman, Fortum Sverige, är presskontakter och svarar på frågor från medier.

Senast uppdaterad

  • Jonas Collet
  • 2017-08-01

Kategorier