Visste du att du är en del av, och bidrar till, Stockholms kanske mest hållbara kretslopp? Och det genom att bara vara. Fjärrvärmen, den som värmer lägenheter, småhus och företag i hela Stockholmsregionen, skapas bland annat av dig. Vi tar nämligen vara på det som blir över när du lever ditt liv, och omvandlar det till fjärrvärme och el.

Fjärrvärmenätet under dina fötter har varit en del av Stockholm sedan 1950-talet. Men mycket har hänt sedan dess. Idag bygger till exempel nästan 90 procent av fjärrvärmen på förnybar energi och vi arbetar dagligen för att den siffran ska stiga. För att nå dit krävs en fortsatt modernisering och utveckling av fjärrvärmesystemet.

Hur bidrar du?

 

 

Du som stockholmare är extra viktig för oss. Din vardag är nämligen det som till stora delar driver vårt system. Med din hjälp skapar vi värmen i dina element om vintern, svalkan i Gallerian om sommaren och ljuset från gatlamporna på vägen hem.
Allt det där, och mycket mer är en del av kretsloppet som håller vår stad perfekt tempererad. Ta dina brännbara sopor till exempel, som vi använder för att elda i några av våra kraftvärmeverk. Tillsammans innehåller de tillräckligt mycket energi för att värma upp Stockholmsregionen två dagar i veckan.

Vill du veta mer om Exergi?

Följ med oss på Exergiresan