3 snabba tips som alla kan göra

Nej, du behöver inte vara ingenjör för att klara av att hantera fjärrvärmecentralen. Idag sker mycket av styrningen digitalt på den nya fjärrvärmecentralen. Men om ni har en lite äldre fjärrvärmecentral så kan det fortfarande finnas behov av att hantera den manuellt.

Att ha en grundläggande förståelse för sitt uppvärmningssystem är faktiskt både intressant och roligt. Här ger vi lite tips på vad ni kan tänka på i er egen fjärrvärmecentral:

Expansionskärlet och trycket

Det statiska trycket ska motsvara höjdskillnaden från expansionskärlet upp till det högst belägna elementet i huset, + 0,5 bar. Högre tryck än så fyller ingen funktion. 1 bar = 10 meter.

 

Se mer här

Reglerentralen

Varje fastighet är unik och det finns ingen generell värmekurva som gäller alla byggnader. Ni får helt enkelt testa er fram för att hitta balansen mellan komfort och låg energianvändning.

 

Se mer här

Mina sidor

Du kan ha hela din värmeförbrukning på fickan, eller i datorn. Mina sidor samlar din, ditt företags eller din förenings värme och kyla på ett ställe. Du har tillgång till detaljerad information om förbrukning och kostnad. Kontot är helt gratis och öppet dygnet runt.

Se mer här

Instruktioner för fjärrvärmecentralen

Här har vi samlat instruktioner till de vanligaste fjärrvärmecentralerna. Om du saknar någon, meddela oss gärna, så lägger vi till den.