Stockholm Exergi -bildbank sommar 2019

1. Förstå


Rekommenderas för er som vill få koll på ert fjärrvärmeavtal och rådgivning kring hur ni kan påverka era kostnader. Boka en energirådgivning som är ett personligt möte med er kundansvarige.

Stockholm Exergis fjärrvärmekunder har möjlighet att få en helt kostnadsfri energirådgivning. Er personliga energirådgivare kan bland annat hjälpa er att se över er värmeförbrukning och hitta tänkbara effektiviseringsmöjligheter. Vi kommer hem till er och går igenom hur värmen fungerar i fastigheten och du får praktiska råd om hur ni kan påverka era fjärrvärmekostnader och förbättra inomhusklimatet.

Kostnadsfri energirådgivning

Som kund hos oss kan ni alltid boka kostnadsfri energirådgivning. Den ger er en kvalificerad bedömning av förbättringspotentialen i er fastighet.

Klicka här för att boka Energirådgivning

2. Utred


Rekommenderas för er som önskar ta tempen på fastighetens energianvändning och få hjälp att prioritera olika åtgärder. En av våra energiexperter går igenom er fastighet och ni får ett protokoll med förslag på åtgärder. 

Energiutredning

Ta kontroll över energiförbrukningen med vår hjälp. En liten investering som kan ge stor utdelning – i form av bättre komfort och ekonomi.

I Energiutredningen tar vi fram specifika åtgärdsförslag för er fastighet och hjälper er ta beslut kring nästa steg. Ett färdigt paket där en av våra kunniga medarbetare metodiskt går igenom er fastighet tillsammans med er.

Vi hjälper dig/er självklart med genomförandet av åtgärderna efter överenskommelse och separat offert.

Pris: 6 500 kr exklusive moms (inkluderar ett platsbesök, restid + åtgärdsrapport)

Beställ tjänsten här  Produktblad Energiutredning

Energikartläggning

Är ni nyfikna på hur ni kan sänka era energikostnader? Låt en energiexpert göra en energikartläggning av er fastighet. Genom energikartläggningen får ni svar på frågor som:

  • Kan vi spara pengar genom energieffektivisering?
  • Vilka åtgärder ska vi satsa på och i vilken ordning?
  • I vilket skick är våra tekniska system?
  • Hur kan vi optimera vår fjärrvärmeförbrukning och sänka våra kostnader?

Självklart kan Stockholm Exergi bistå med de åtgärder vi föreslagit. Vi använder både egen personal och pålitliga leverantörer som vi har mångårigt samarbete med.

Beställ tjänsten här  Produktblad Energikartläggning

Energiexpert per timme

Du vet väl att du alltid kan anlita oss för löpande rådgivning i olika energirelaterade frågor till en timkostnad av 995 kr/tim. Vi har 60 års erfarenhet av energi och stöttar både mindre fastigheter och stora kommersiella fastigheter. Tveka inte att kontakta oss för konsultation.

Du når oss alltid på tjanster@stockholmexergi.se

 

3. Genomför


Självfallet hjälper vi er att genomföra de åtgärder vi föreslår. Eller vet ni redan vad just ni behöver för att effektivisera er energianvändning? Anlita Stockholms vassaste energiexperter, de finns hos oss!

Ombyggnation

Har ni en fjärrvärmecentral som börjar bli till åren?

Efter 20 år kan det vara läge att byta ut er fjärrvärmecentral till en nyare modell. Förutom en bekymmersfri uppvärmning får ni även möjlighet att sänka era uppvärmningskostnader och öka trivseln med ett jämnare inomhusklimat. När ni anlitar oss får ni en nyckelfärdig fjärrvärmecentral. Vi hjälper till med allt från installation till bortforsling av er gamla anläggning, från start till mål. Du vet väl att du nu får 10 års garanti på en ny fjärrvärmecentral?

Ofta kan ni också skapa mer yta i källaren, då våra moderna fjärrvärmecentraler är mindre och smidigare. Utrymmen som kan användas till annat, såsom cykelrum eller nya förråd till de boende.

Beställ tjänsten här    Produktblad Ombyggnation

Värmeoptimering

Med värmeoptimering väljer ni vilken inomhustemperaturen ni vill ha i fastigheten via mobilen eller datorn. Våra smarta algoritmer ser sedan till att inomhustemperaturen håller sig jämn kring er valda temperatur. Ni kan enkelt anpassa er inomhustemperatur baserat på årstid och önskemål från de boende.

Inomhussensorerna bidrar även till att ni får full insikt i temperaturen i hela fastigheten och snabbt kan identifiera obalanser och temperaturspridningar mellan olika lägenheter. Med bättre insikt kan hanteringen av eventuella klagomål från boende gällande inomhustemperatur förenklas.

Beställ tjänsten här

 

Driftkoll

Vår digitala driftkoll övervakar alla tillgängliga värden från värmesystemet för att säkerställa att varmvatten och uppvärmning fungerar som det ska. På så sätt bibehåller ni en hög komfort samtidigt som problem förebyggs.

Skulle någonting inträffa i ert värmesystem meddelar vi er direkt och ni får även tips och råd om hur ni kan hantera situationen. Om problem uppstår så kan vår servicejour hjälpa er, dygnet runt.

Beställ tjänsten här    Produktblad Intelligy

Injustering

Ojämn värme i fastigheten? Då kan injustering behövas.

Om fastigheten har byggts om eller om ventilationen förändrats på något sätt, kan  värmesystemet behöva justeras in. Injusteringen balanserar systemets flöden och styrfunktioner efter de nya förutsättningarna. Som resultat får ni en jämnare temperatur och oftast med energi- och kostnadsbesparingar på köpet.

Beställ tjänsten här  Produktblad Injustering

Driftoptimering

Vi följer er under ett år och hittar era optimala inställningar.

Värmebehovet varierar mellan årstider och i de flesta fall finns pengar att spara genom att styrningen på fjärrvärmecentralen helt enkelt ställs in rätt. Genom tre besök över ett års tid kan våra energiexperter hitta de inställningar som gör att ni får ut så mycket som möjligt av den utrustning ni redan har. Innan vi startar tjänsten får ni  ett fastighetensbesparingspotential. På så vis vet ni hur snabbt tjänsten återbetalar sig och hur stort värde driftoptimeringen kan ge er – år efter år.

Lägsta kostnaden (15 000 kr) gäller för fastigheter som inte är utrustade eller beskaffade så att driftoptimeringen blir mer omfattande och/eller komplex att utföra än i normalfallet. Vi ger er gärna en kostnadsfri offert och bedömning av er besparingspotential!

Beställ tjänsten här  Produktblad Driftoptimering

Mätutrustning

För tillträde till vår mätutrustning inne i olika fastigheter så har vi företaget Certego till hjälp. Om du som boende eller fastighetsägare har frågor omkring vårt tillträde till er fastighet, vänligen kontakta vår kundserviceVi kontaktar dig gärna för mer information,Byte av energimätare i er undercentral

Ibland vill vi boka en tid med er för att byta flödesmätare, integreringsverk samt kommunikationslösning i er fjärrvärmecentral. Syftet är att säkerställa korrekt mätning enligt Stockholm Exergis riktlinjer och den mätarlag som fastställer hur ofta utrustningen ska bytas.

Bytet tar normalt ca en timme och under denna tid kommer det att vara avbrott i fjärrvärmeleveransen till fastigheten. Du kommer få en förfrågan om tidsbokning i god tid.