Förstå


Rekommenderas för er som vill få koll på ert fjärrvärmeavtal och rådgivning kring hur ni kan påverka era kostnader. Boka en värmerådgivning som är ett personligt möte med er kundansvarige.

Stockholm Exergis fjärrvärmekunder har möjlighet att få en helt kostnadsfri värmerådgivning. Er personliga värmerådgivare kan bland annat hjälpa er att se över er värmeförbrukning och hitta tänkbara effektiviseringsmöjligheter. Vi kommer hem till er och går igenom hur värmen fungerar i fastigheten och du får praktiska råd om hur ni kan påverka era fjärrvärmekostnader och förbättra inomhusklimatet.

 

Boka kostnadsfri rådgivning

 

Utred


Rekommenderas för er som önskar ta tempen på fastighetens energianvändning och få hjälp att prioritera olika åtgärder. En av våra energiexperter går igenom er fastighet och ni får ett protokoll med förslag på åtgärder. 

Expertrådgivning

Ta kontroll över energiförbrukningen med vår hjälp.

En liten investering som kan ge stor utdelning – i form av bättre komfort och ekonomi. Expertrådgivningen görs utifrån era behov och om ni vill att vi tittar på något specifikt, gör vi gärna det. Genom ett besök i er fastighet, får ni en kvalificerad bedömning av era möjligheter att minska värmekostnaderna och öka er komfort. Efteråt får ni ett protokoll med slutsatser och förslag på eventuella åtgärder. Önskar ni en offert på de föreslagna åtgärderna, kan vi även ordna det. Våra energiexperter har lång erfarenhet av utredning, analys och projektledning inom energi i alla typer av flerfamiljsfastigheter.

Genom expertrådgivningen får ni en kvalificerad bedömning av vilka möjligheter ni har att minska era värmekostnader och öka er komfort. Efteråt får ni ett protokoll med slutsatser och förslag på eventuella åtgärder.

Produktblad Expertrådgivning

Energikartläggning

Är ni nyfikna på hur ni kan sänka era energikostnader? Låt en energiexpert göra en energikartläggning av er fastighet. Genom energikartläggningen får ni svar på frågor som:

  • Kan vi spara pengar genom energieffektivisering?
  • Vilka åtgärder ska vi satsa på och i vilken ordning?
  • I vilket skick är våra tekniska system?
  • Hur kan vi optimera vår fjärrvärmeförbrukning och sänka våra kostnader?

Självklart kan Stockholm Exergi bistå med de åtgärder vi föreslagit. Vi använder både egen personal och pålitliga leverantörer som vi har mångårigt samarbete med.

Produktblad Energikartläggning

Energiexpert per timme

Du vet väl att du alltid kan anlita oss för löpande rådgivning i olika energirelaterade frågor till en timkostnad av 995 kr/tim. Vi har 60 års erfarenhet av energi och stöttar både mindre fastigheter och stora kommersiella fastigheter. Tveka inte att kontakta oss för konsultation.
Du når oss alltid på tjanster@stockholmexergi.se

 

Genomför


Självfallet hjälper vi er att genomföra de åtgärder vi föreslår. Eller vet ni redan vad just ni behöver för att effektivisera er energianvändning? Anlita Stockholms vassaste energiexperter, de finns hos oss!

 Ombyggnation

Har ni en fjärrvärmecentral som börjar bli till åren?

Efter 20 år kan det vara läge att byta ut er fjärrvärmecentral till en nyare modell. Förutom en bekymmersfri uppvärmning får ni även möjlighet att sänka era uppvärmningskostnader och öka trivseln med ett jämnare inomhusklimat. När ni anlitar oss får ni en nyckelfärdig fjärrvärmecentral. Vi hjälper till med allt från installation till bortforsling av er gamla anläggning, från start till mål. Du vet väl att du nu får 10 års garanti på en ny fjärrvärmecentral?

Ofta kan ni också skapa mer yta i källaren, då våra moderna fjärrvärmecentraler är mindre och smidigare. Utrymmen som kan användas till annat, såsom cykelrum eller nya förråd till de boende.

 

Produktblad Ombyggnation
Beställ tjänsten här.

 

Intelligy

Vi har utvecklat produkten Intelligy för att du som kund ska kunna få ännu fler fördelar av din fjärrvärme från Stockholm Exergi.

Vi tror på det digitala, det tydliga och enkla. Intelligy kopplar upp ert hus så att ni kan hantera uppvärmning och komfort digitalt, via mobilen eller datorn – samtidigt som ni minskar ert klimatavtryck.

Såhär enkelt är det:

Produktblad Intelligy

Injustering

Ojämn värme i fastigheten? Då kan injustering behövas.

Om fastigheten har byggts om eller om ventilationen förändrats på något sätt, kan  värmesystemet behöva justeras in. Injusteringen balanserar systemets flöden och styrfunktioner efter de nya förutsättningarna. Som resultat får ni en jämnare temperatur och oftast med energi- och kostnadsbesparingar på köpet.

Produktblad Injustering

Driftoptiomering

Vi följer er under ett år och hittar era optimala inställningar.

Värmebehovet varierar mellan årstider och i de flesta fall finns pengar att spara genom att styrningen på fjärrvärmecentralen helt enkelt ställs in rätt. Genom tre besök över ett års tid kan våra energiexperter hitta de inställningar som gör att ni får ut så mycket som möjligt av den utrustning ni redan har. Innan vi startar tjänsten får ni  ett fastighetensbesparingspotential. På så vis vet ni hur snabbt tjänsten återbetalar sig och hur stort värde driftoptimeringen kan ge er – år efter år.

Lägsta kostnaden (15 000 kr) gäller för fastigheter som inte är utrustade eller beskaffade så att driftoptimeringen blir mer omfattande och/eller komplex att utföra än i normalfallet. Vi ger er gärna en kostnadsfri offert och bedömning av er besparingspotential!

Produktblad Driftoptimering

 

Vi kontaktar dig göra för mer information,