Småhus och Villa Trygg

Enklare vardag till fast månadskostnad

För en riktigt bekväm tillvaro har du som fjärrvärmekund möjlighet att teckna Villa Trygg.

Paketet innehåller några av våra mest populära tjänster; bland annat ingår ett hembesök med funktionskontroll av villans fjärrvärmesystem vartannat år, och om det behövs service utför vi den efter överenskommelse. Du har också rätt till ett kostnadsfritt servicejourbesök om 1 timme vid akuta reparationsbehov en gång per år, när som helst på dygnet. I Villa Trygg ingår dessutom en inledande utbildning på plats hos er som ger dig koll på grunderna i hur din fjärrvärmecentral fungerar. Välkommen att kontakta oss för fullständiga avtalsvillkor och för att teckna avtal.

Fjärrvärmecentral

Klimatsmart, driftsäkert, tyst och rent…

En fjärrvärmecentral har lång livslängd, är fri från buller och vibrationer och förser ditt hus med miljövänlig värme nästan helt utan att använda el. Vill du skaffa fjärrvärme eller har du en central som det börjar bli dags att byta ut? En ny kan väcka liv i hela husets värmesystem och ge en omedelbar positiv effekt på värmekostnaderna. Vi hjälper er med helentreprenad, forslar bort den gamla fjärrvärmecentralen och gör snyggt efter oss när vi är klara.

Funktionskontroll

Fungerar din fjärrvärmecentral som den ska?

Nybyggda fjärrvärmecentraler behöver oftast inget underhåll så länge fastigheten i övrigt sköts väl. För dig som så önskar kommer våra servicetekniker och besiktigar fjärrvärmecentralens tekniska tillstånd avseende systemtryck, expansionskärl, temperaturer på varmvatten- och radiatorkrets, motorventiler, pumpar med mera. Besöket tar mellan 30 och 60 minuter. Efter utförd kontroll får ni ett protokoll med slutsatser och eventuella förslag på åtgärder. Funktionskontrollen går att köpa som enstaka besök men ingår för dig som privatkund i vårt förmånliga paket Villa Trygg.

Utbildning

Lär dig allt om fjärrvärme och ditt värmesystem

Att äga ett hus är ett stort ansvar och ibland kan tekniska delar som värmesystemet, kännas som rena gåtor. Men fjärrvärme är enkelt att förstå med lite hjälp. Vi ser till så du lär dig mer om tekniken, och blir trygg och säker med hur värmesystemet i ditt hus fungerar. Utbildningen görs på plats hemma hos er eller tillsammans med andra som har liknande behov och kunskapsnivå i Fortums lokaler i Hjorthagen. För privatkunder ingår också en utbildning i vårt förmånliga paket Villa Trygg.

Servicejour

Hjälp när du behöver det

Det är sällan en fjärrvärmecentral behöver underhåll, men om något händer hjälper vi dig så klart. Med fast timpris och jour dygnet runt. För dig som privatkund ingår tjänsten i vårt förmånliga paket Villa Trygg.

Expertrådgivning

Grundlig genomgång av värmesystemet i ditt hus

För dig som bor i småhus är energi- och värmekostnader förmodligen en stor utgift. Med hjälp av en senior energiexpert från Stockholm Exergi kan du se över hur effektivt ditt hus värms upp, och få tips på saker som både förbättrar komforten och din ekonomi. Våra energiexperter har lång erfarenhet av utredning, analys och projektledning, och utför konsultation helt enligt dina behov.

Checklista

Stockholm Exergi har sammanställt en checklista med enkla, bra tips att tänka på inför värmesäsongen.

Du hittar den här.