Om alla valde bergvärme skulle Stockholm bli ganska ihåligt.

Fastän vintern känns avlägsen börjar det bli hög tid att tänka på en annan slags värme. Den för din fastighet. Fjärrvärmen hjälper dig att hålla den perfekt tempererad samtidigt som du och dina grannar blir en del av någonting större. Vi blir nämligen mer hållbara och klimatsmarta tillsammans. Vi tar till vara på allt det som händer när över en miljon stockholmare lever sina liv. Från soporna som slängs till värmen från morgonduschen. Det och mycket mer är vad som håller vår stad, och din fastighet, perfekt tempererad året runt.

För oss är Exergi nyttan av energin helt enkelt.

Så, vad behöver du? Vi erbjuder kostnadsfri värmerådgivning för dig och din förening. Och med vår nya tjänst Intelligy kan du dessutom koppla upp din fastighet och sköta uppvärmningen helt digitalt. Enkelt och kostnadseffektivt.

Boka in gratis värmerådgivning


Vad är fördelarna med fjärrvärme?

Enkelt

Fjärrvärmecentralen sköter sig själv. När du ställt in värmesystemet efter husets värmebehov sköter det sig i princip själv, så att ni i styrelsen slipper hantera klagomål kring värmen och kan fokusera på annat än det som bara ska fungera. Fjärrvärmen är en enkel, leveranssäker lösning för att det ska vara varmt och skönt i hela huset. Fjärrvärme räcker, du behöver inga kompletterande värmekällor för de kallaste dagarna. Dessutom är fjärrvärmecentralen tyst och tar lite plats, vilket gör att ni kan använda utrymmet i huset till något roligare.

 

Prisvärt

Våra priser är konkurrenskraftiga jämfört med alternativen och du får en stabil och långsiktigt förutsägbar prisutveckling. Kostnaden för att ansluta till fjärrvärme är en investering med lång livslängd. Och fjärrvärmecentralens underhållskostnader är mycket låga, trots dess långa livslängd. Du kan alltid påverka dina kostnader genom att optimera ditt värmesystem och energieffektivisera ditt hus. Som fjärrvärmekund hos oss har du förmånen att:

 

Miljövänligt

Effektiv användning av jordens resurser. För att producera fjärrvärme använder vi mestadels avfall och rester från skogsindustrin. För att värma ditt hus tar vi tillvara på energin i dina hushållssopor, värmen från din morgondusch och överskottsvärmen från ditt nätsurfande. Vi tar även hand om miljögifter som finns i hushållssopor och tar bort gifterna ur kretsloppet.

När vi skapar fjärrvärme så alstrar vi samtidigt el, till skillnad från andra uppvärmningssätt som förbrukar el. Vi kan också styra elproduktionen så att konsekvenserna av att sol- och vindkraft är väderberoende minskar, samtidigt som vi konkurrerar ut miljöfarlig kol-, gas- och oljekraft i Europa.

Vår resa mot 100 procent koldioxidfritt står i centrum för hela vår verksamhet. Förutom förbättringar i hur fjärrvärmen produceras bidrar energieffektiviseringar i ditt hus till att nå målet. Som fjärrvärmekund är du en viktig del av kretsloppet. Vår fjärrvärme kommer till 89 procent från förnybara eller återvunna bränslen, men vi kommer bara lyckas nå 100% om vi gör det tillsammans med dig.

 

Visa alla nyheter Fortsätt läsa